Град Краљево ће изградити 50-так мини хидроелектрана у руралним подручјима краљевачке општине, а читава инвестиција износи око 20 милиона евра. Ово су данас новинарима саопштили градоначелник Краљева Љубиша Симовић и представници фирме „Елинг инжењеринг".
 

Међуопштински форум                                                                                        05.Април 2012.

У оквиру „УСАИД Пројекта одрживог локалног развоја", у Врњачкој Бањи је данас одржана прва седница међуопштинског форума Краљева, Чачка, Врњачке Бање, Горњег Милановца и Рашке на којој су учешће узели градоначелници и председници општина. Форум био је посвећен усвајању акционог плана рада до краја године и усаглашавању заједничких потреба локалних заједница, приоритетних пројеката и активности у међуопштинском партнерству.
Као приоритетно и за развој подручја међуопштинске сарадње важно, издвојено је формирање транспортно-логистичког (карго) центра у близини аеродрома "Морава", умрежавање научно – истраживачких институција које подразумева повезивање научних и образовних институција (пре свега Краљева, Чачка и Врњачке Бање) са локалним самоуправама и пословним сектором и регионални развој туризма у шта спада израда регионалне стратегије развоја туризма које ће омогућити мапирање и анализу туристичких потенцијала и дефинисање обједињене туристичке понуде овог региона.
За програме у вези са развојем туризма и формирањем транспортно-логистичког (карго) центра биће формиране радне групе које ће радити на конкретним активностима припреме пројеката уз коришћење ресурса локалних заједница и УСАИД пројекта одрживог локалног развоја.

 

Print Friendly, PDF & Email