Надвлачење конопца, надвлачење штапа, обарање руку, народно рвање, скок у даљ из места, бацање камена с рамена, полигон, мали фудбал, одбојка, шах – и ове године окупљају такмичаре из села 25 градова и општина Србије. Трећу годину заредом, на Сеоским играма Спортског савеза Србије, које у нашем граду организује Спортски савез Краљева, и мештани краљевачких села надметали су се за прво место на нивоу нашег града, али и пласман на виши ниво – регионално односно државно такмичење.

Након села Ратина и Врба претходних година, овогодишњи домаћин било је село Адрани. Поред екипе села домаћина, учествовали су и такмичари села Врба, Милочај и Обрва. Од четири двадесеточлане екипе, са по 13 мушких и седам женских такмичара, најбоља је била екипа прошлогодишњег победника – села Милочај, које је имало свега шест бодова мање од максималних 100, другопласирана је била Врба, треће место заузео је домаћин – село Адрани, а четврта је била Обрва.

Победницима су уручени пехари, медаље и дресови које је Спортски савез Краљева за њих припремио.

Добродошлицу „у село Адране крај Мораве, да упознају домаћине праве“, пожелео је председник Месне заједнице Адрани Драгољуб Марковић

„Иако смо први пут укључени, даћемо све од себе да будемо добри домаћини добрим гостима. Ми смо први по азбучном реду, није важно које ћемо место заузети, нека најбољи победи“, поручио је Марковић пред почетак такмичења.

Како истиче председник Спортског савеза Краљева Милош Симовић, учешће у овим играма је проистекло из жеље да се мотивишу и млади и сви који живе на селу да се баве спортом, да се промовишу и села и мештани и спорт.

„Ово је за све увек ново искуство, прилика за упознавање нових људи, дружење – што је најважније од свега, али и подстицај да тренирају и наставе да се баве спортом. Надамо се да ћемо и ове године имати учесника финала односно да ћемо имати најбољу спортску сеоску екипу у држави“, казао је Симовић пожелевши да и убудуће буде још бројнијих окупљања којима је повод спорт.

Он је захвалио селу Адрани, граду Краљеву и свим спортским структурама које су подржале ову манифестацију у циљу промовисања спорта на селу.

„Поносни смо на сарадњу са Градом Краљевом, као и свим месним заједницама. Ова организација показује колико млади на селу воле да се баве спортом, желе да имају овакве догађаје и колико им је битно да победе. Захваљујем Граду и градоначелнику на подршци у раду Спортском савезу без које манифестације које организујемо не би биле овако квалитетне“, поручио је председник Спортског савеза Краљева.

Треће Сеоске игре Спортског савеза Србије отворио је градоначелник Краљева др Предраг Терзић, који је учесницима пожелео да сви буду победници – у понекој од дисциплина, али сви у фер-плеју.

„У данима када се одржавају Олимпијске игре, и ви се, осим олимпијским дисциплинама, бавите и традиционалним српским спортовима. Мислим да дуго није било прилике да се види како изгледају наши традиционални спортови, а ништа лепше нема него када дођемо на ово такмичење, и претходних година у Ратини и Врби, и ове у Адранима, и видимо како се ви такмичите и са којом жељом долазите на овакве врсте надметања. Драго ми је да смо наставили традицију и надам се да ћемо се срести и наредне године у неком другом селу“, поручио је градоначелник Краљева др Предраг Терзић.

Следећи ниво ове спортске манифестације која спаја људе, негује традицију и промовише спорт је регионални, на коме ће учествовати село Милочај. Осам најуспешнијих екипа са регионалног такмичења надметаће се на државном првенству. Село победник Сеоских игара Спортског савеза Србије добија рукометни терен за освојено прво место.

Print Friendly, PDF & Email