Интересовање грађана за пријем код градоначелника Краљева др Предрага Терзића несмањено је и с почетком нове године. Ни знатно погоршана епидемиолошка ситуација не спречава Краљевчане да свакодневно подносе захтев за пријем код првог човека нашег града како би изнели своје проблеме које сами не могу решити.

Током прошле године, градоначелник Краљева је, у за то предвиђеном термину – једном недељно, три до четири сата (у зависности од броја пријављених грађана), разговарао са 539 Краљевчана. Пријема би било и више – да се закључити с обзиром на већи број оних који се интересују или заказују путем мејла и телефона, али, услед болести или незавидне епидемијске ситуације, евентуално других непредвиђених околности, заказани термин откажу.

Од почетка 2022. године, у Кабинет градоначелника, по помоћ, савет, решење проблема, разговор… дошла су 52 грађанина Краљева. Иако су новогодишњи и божићни празници у јануару смањили број термина за пријем, градоначелник је за 35 наших суграђана издвојио време и, са својим сарадницима, стручним службама, јавним предузећима и установама, посветио се решавању проблема који су му изложени.

За пријем прве седмице фебруара, од пријављених двадесет, седамнаест становника Краљева и околине потражило је код градоначелника евентуално решење стамбеног, социјалног, здравственог, инфраструктурног… питања, али овог пута било је и другачијих посета.

Градоначелника су прве фебруарске седмице посетили представници синдиката из Предшколске установе „Олга Јовичић Рита“ и Народне библиотеке „Стефан Првовенчани“ како би му изразили захвалност на томе што су запослени са ниским примањима у градским јавним установама примили солидарну помоћ –доневши при том привеске са изјавама предшколаца на тему „Зашто волим Краљево“. Тако ће ускоро кључеви неког од гостију градоначелника бити украшени изјавом предшколца Стефана који каже да воли Краљево „зато што је у Србији, а она је најјача“, или шестогодишње Дарије која каже да је једном ишла у позориште и „то има у Краљеву… Зато волим Краљево јер могу да гледам живе бајке“.

Терзић је разговарао и са суграђанином – добровољним даваоцем крви, који, након што је крв дао 100 пута, жели и да средином априла, уз помоћ Града и краљевачке привреде, организује акцију добровољног давања крви у Краљеву, којој би се прикључили и добровољни даваоци из Републике Српске и Црне Горе.

Такође, градоначелнику се обратио и представник Центра за оболеле од епилепсије који му је изнео планове Центра да, борећи се против стигматизације кроз коју пролазе особе које имају епилепсију, и у нашем граду помогну особама са епилепсијом да се лече, образују, запосле односно да едукују заједницу о томе шта је епилепсија.

Образац за пријем код градоначелника, који ће бити организован следећег четвртка или петка, још док је трајао данашњи разговор, већ је предало десетак грађана Краљева.

Print Friendly, PDF & Email