На централном градском тргу у Краљеву, упркос променљивим временским условима, легенда наше народне музике Мирослав Илић, уз пратњу оркестра Мише Мијатовића, одржао је концерт за памћење.
Славуј из Мрчајеваца уприличио је незаборавну атмосферу својим ванвременским хитовима као што су: Божанствена жено, Ова ноћ,   Смеј се, смеј, Луцкаста си ти, Поломићу чаше од кристала, Девојка из града, Поздрави је, поздрави,  Није живот једна жена, Теби, Јесен седамдесет и неке, Били смо другови,  Лажу да време лечи све, Америка, Још те нешто чини изузетном …
Заједно са Мирославом, сваку добро познату песму, испратили су гласови  како старијих, тако и младих посетиоца.

Илић је у част преминулом колеги, нашем суграђанину, певачу, текстописцу и композитору народне музике  Предрагу Живковићи Тозовцу, отпевао и песму „Ти си ме чекала“.
Двочасовним перформансом, без паузе, Мирослав Илић је, и после пет деценија активног певања, још једном показао да није случајно што његова популарност не јењава.
Колико је публика уживала у овом дивном концерту, који је поклон певача и његовог оркестра свим Краљевчанима, говори огроман број грађана нашег града који су се окупили на Тргу српских ратника и у баштама околних кафића и ресторана, али и гостију из околних градова и општина.

Print Friendly, PDF & Email