У оквиру акције „Посади свој хлад“, невладина организација Зелени развојни центар из Сремске Митровице, у сарадњи са фирмом Legacy International која је била организатор тениског ATP Serbia open турнира у Београду, у априлу oве године, уз подршку нашег најбољег спортисте Новака Ђоковића, донирала је 20.000 садница платана за десет градова Србије.
Град Краљево добио је 1.000  младих, двогодишњих, висококвалитетних саднице платана, са свим одговарајућим потврдама и сертификатима.

Један део донираних садница, представници Одсека за заштиту животне средине Градске управе града Краљева и Јавног комуналног предузећа „Чистоћа“, засадили су „код авиона“ у Доситејевој улици.
У наставку реализације акције, на краљевачком централном тргу, организована је подела бесплатних садница платана заинтересованим школама и грађанима.

Тим поводом, градоначелник града Краљева др Предраг Терзић, са сарадницима, обишао је локацију и пружио подршку акцији. У име Града, захвалио је на овој вредној донацији Зеленом развојном центру, АТП турниру, као и нашем тенисеру Новаку Ђоковићу, истичући значај оваквих пројеката који имају велики допринос у очување заштите животне средине.
Према речима саветника за заштиту животне средине Данијеле Богавац, од сваке продате карте за турнир биће посађено по једно дрво широм Србије, чиме се значајно доприноси  позитивном односу према животној средини.

Захваљујући организатору тениског ATP Serbia open, у оквиру акције „Посади свој хлад“, биће посађено више од 35.000 садница платана на око 100 хектара површине. У нашем граду, поред бројних грађана, бесплатне саднице платана преузеле су и основне школе из Рибнице, Жиче, Самаила, Годачице, Сирче, Витановца, Витковца и Лађеваца.

Print Friendly, PDF & Email