У циљу промоције пројекта „Подршка и промоција упражњавања здравих стилова живота младих на подручју града Краљева'', представници града Краљева, Канцеларије за младе и Дирекције за планирање и изградњу Краљево одржали су конференцију за новинаре.

Пројекат подразумева спровођење две групе активности: изградњу теретане на отвореном и организацију јавних догађаја у циљу промоције здравих стилова живота. За изградњу теретане на отвореном задужена је Дирекција за планирање и изградњу Краљево, док је за организацију планираних догађаја задужена Канцеларија за младе града Краљева. Пројекат финансира Министарство омладине и спорта Републике Србије. Укупна вредност пројекта износи 1.479.000,00 динара – Министарство омладине и спорта финансира 1.200.000,00 динара, док је учешће града Краљева 279.000,00 динара. Реализација пројекта је почела 1. јуна 2015. године и трајаће осам месеци, односно до 31. јануара 2016. године. Извођач радова је фирма ASACO из Чачка.

Унапређени услови за развој рекреативног спорта и квалитетније провођење слободног времена младих, као и информисање младих са могућностима коришћења теретане на отвореном и значајем упражњавања здравих стилова живота главни су очекивани резултати пројекта, којим је и предвиђено одржавање 10 јавних часова физичког васпитања, на којима ће 300 средњошколаца моћи да се упозна са теретаном и њеним функцијама.

Теретана ће бити на градској плажи, на, како је навела Марица Мијајловић, директор Дирекције за планирање и изградњу Краљево, најбољој могућој локацији, као најквалитетнијем простору града Краљева, дуж саме стазе, испод атлетског стадиона. Она је нагласила да ће Дирекција увек дати подршку на оваквим пројектима како би грађани као крајњи корисници били задовољни.

Градоначелник је изразио наду да ће изградњом теретане на отвореном бити задовољене потребе грађана Краљева који се баве овим активностима, нарочито оних који користе спортске терене на Кеју.

Иницијативу за изградњу, како је рекао Никола Радевић, координатор Канцеларије за младе, покренули су млади Краљева и ово је добар пример да је идеја младих, заједничком сарадњом са Канцеларијом за младе, успешно реализована.

Отварање теретане на отвореном предвиђено је за почетак октобра, у склопу обележавања Дана града Краљева – Краљевдана.

                           http://picasion.com/

Print Friendly, PDF & Email