Састанак на тему „Решавање проблема површинских вода у оквиру извођења радова на Аеродрому „Морава“ Лађевци и реконструкција магистралног пута Мрчајевци-Краљево“ одржан је у петак у Градској управи града Чачка.

Председавајући су били градоначелник града домаћина Милун Тодоровић и градоначелник Краљева др Предраг Терзић. Састанку је присуствовала и заменица градоначелника Краљева Марица Мијајловић, као и други представници локалних самоуправа оба града, представници јавних предузећа и градских управа и одељења за урбанизам, послове одбране, безбедност, ВП 2895 Лађевци, ЈП „Путеви Србије“ и извођача радова „Штрабаг“ д.о.о. и АД „Путеви“ Чачак.

            На састанку је констатовано да, без обзира на висок квалитет до сада изведених радова, проблем представљају атмосферске воде које ће, ако се не продуже одводни канали преко реке Жутаје до водотока реке Мораве, плавити не само део Аеродрома „Морава“, већ и цело ово подручје.

У циљу решавања проблема, формиран је заједнички радни тим на чијем челу су заменица градоначелника Краљева Марица Мијајловић и помоћник градоначелника Чачка Милан Бојовић. Задатак тима је да у што скоријем року изнађе решење за реализацију активности на отклањању проблема површинских вода.

Закључак састанка је да ће локалне самоуправе Чачка и Краљева и убудуће, на обострану корист, наставити сарадњу.
     

 

Print Friendly, PDF & Email