Више генерација припадника Саобраћајне службе у касарни Рибница у нашем граду окупило се и ове године 1. октобра, када се обележавао Дан Саобраћајно наставног и школског центра Краљево.

Тим поводом, заменик градоначелника града Краљева Вукман Ракочевић и одборница Скупштине града Краљева Полка Крстић примили су чланове Организационог одбора за обележавање 65 година од формирања некадашњег Центра. Заменик градоначелника изразио је задовољство што се бројни чланови Одбора и Центра враћају сваке године у наш град како би обележили овај значајан датум. Ракочевић је, пожелевши им добродошлицу, поручио да ће у граду Краљеву увек имати пријатеље и свесрдну подршку.

Члан Одбора и један од команданата Центра Иван Ботери, из Словеније, који је био на служби у Краљеву од 1984. до 1988. године, истакао је да повезаност са нашим градом траје шест и по деценија.

„Саобраћајно наставни и школски центар Краљево био је највећи центар науке, саобраћаја и транспорта на територији тадашње државе. Град Краљево представљао је један идеално урбанизован саобраћајни простор за овај центар“, изјавио је Ботери, нагласивши да се дугогодишња сарадња негује и са бројним местима у околини нашег града. Према његовим речима, током боравка у нашем граду, поред обављања војних задатака, увек им је најбитнија била сарадња са народом. Како сматра, задатак Одбора и представника Града јесте да и у будућности наставе да јачају сарадњу између Словеније и Србије односно Марибора и Краљева.

Како је истакао Зијат Бећировић, војник генерације 1987/88, задовољство је

поново бити у Краљеву где је, као и бројни његови саборци, током боравка у нашем граду развио нераскидиве везе са дивним људима из Краљева.

„Као што Краљево не заборавља своје пријатеље, могу рећи у име учесника Центра, којих има неколико стотина из свих делова бивше заједничке државе, стојимо на распологању овом граду и представници смо и промотери овог града, у који се увек радо враћамо“, поручио је Бећировић.

Он је захвалио заменику градоначелника на гостопримству па истакао да Краљево има огроман туристички потенцијал, с обзиром на своју богату историју, бројне манастире и бање у близини, а у тој промоцији, како сматра, велики допринос могу дати управо чланови овог одбора, са Иваном Ботеријем на челу. Он истиче да ове људе, некадашње војнике, не треба гледати само као војну снагу, јер су много више од тога и могу много допринети друштвеној заједници.

Након пријема код заменика градоначелникa Краљева, чланови Организационог одбора положили су венац на Споменик српским ратницима палим за слободу отаџбине oд 1912. до 1918. године на Тргу српских ратника.

Ове године, више од 350 војника и старешина Војне поште 8415 Краљево из касарне Рибница окупило се на обележавању јубилеја – 65. годишњице од оснивања Саобраћајно наставног и школског центра Краљево.

Print Friendly, PDF & Email