Министар и координатор Владе за помоћ граду Краљеву Милан Марковић и градоначелник Краљева Љубиша Симовић обишли су радове на стамбеним зградама у Улици Драгослава Богавца у Краљеву, чија санација је недавно почела.
Министар Милан Марковић каже да су конструктивна оштећења установљена на педесет једној згради. „Почела је санација оштећења на две зграде, завршени су пројекти санације за још десет, а у току је пројектовање за конструктивну санацију за још шеснаест зграда", рекао је министар Марковић. Он напомиње да је ове недеље расписан тендер за извођаче радова на санацији још две зграде у Улици Драгослава Богавца, а да очекује да ће следеће недеље бити расписан тендер за извођаче радова на санацији зграда које се налазе у улицама Југ Богдановој, Обилићевој и Цара Лазара.
Министар Милан Марковић још једном је истакао да ће радови на санацији кућа и зграда бити завршени до 1. октобра, што не укључује изградњу нових зграда, за које је потребно време.
Према речима градоначелника Краљева Љубише Симовића, „у току је изналажење решења проблема осталих зграда које су оштећене у земљотресу кроз припрему апликације за одобрење кредита код Централне европске банке за развој и Европске инвестиционе банке за пројекат урбане ревитализације и социјалног становања".
Министар Милан Марковић истакао је да су у току радови на преко 300 темеља за изградњу нових кућа. Он је рекао да лепо време, које је коначно дошло, иде на руку извођачима радова који раде пуном паром.

 
 

Print Friendly, PDF & Email