Министар просвете Жарко Обрадовић и министар за људска и мањинска права, државну управу и локалну самоуправу Милан Марковић данас су у Краљеву присустваовали почетку санације грађевинске конструкције на згради Гимназије. Заједно са њима били су и Иван Јовановић народни посланик из Краљева, Матеја Мијатовић начелник Рашког управног округа, Миломиор Шљивић председник Скупштине града Краљева, његов заменик Сретен Јовановић, заменик градоначелника града Вукман Ракочевић и чланови локалане самоуправе града Краљева.
Министар просвете Жарко Обрадовић рекао је да ће све школе оштећене у земљотресу, до 1. септембра бити спремне да приме ђаке.
Вредност радова је 25 милиона динара, а средства је, преко Владе Србије, поклонила "Поштанска штедионица".
Од 13 основних и средњих школа у Краљеву за које су урађени пројекти санације радови су почели и у основној школи "Вук Караџић" за коју су средства обезбеђена донацијом СОС Дечје село.
Министар Обрадовић је изразио уверење да ће, и поред кашњења, школе бити сеизмички безбедне да 1. септембра приме ђаке.
Министар Милан Марковић је поновио да се санација стамбених објеката оштећених у земљотресу, за који га је Влада задужила, обавља према плану и да ће бити завршена до 1. октобра.
Он је рекао да је саграђено скоро 500 монтажних кућа, а без застоја се обавља и исплата новчане помоћи за санацију око 15.000 кућа и 27 других зграда.
 
 

Print Friendly, PDF & Email