Кајакаши клуба „Ибар“ и истоименог куглашког клуба равноправи су екипни добитници највишег спортског признања које је данас Спортски савез града Краљева доделио спортистима и клубовима који су остварили набоље резултате у овој години.
Краљевачки кајакаши прваци су Србије у свим категоријама, а за остварене резултате награђени су пехаром и дипломом које је у име клуба примила Светлана Гојић, тренер овог клуба. Чланови куглашког клуба „Ибар“ остварили су ове године највећи успех у богатој досадашњој историји пласманом на прво место Прве лиге Србије.

У категорији тренера, признање најбољег добио је Радиша Чубрић, тренер свих екипа бицикчлистичког клуба „Металац“ из Краљева, донедавни селектор државне репрезентације и, како се у образложењу наводи, најзаслужнији за изванредан успон краљевачког и српског бициклизма.

„Рецепт за успех је рад са младима, рекао је после пријема награде Чубрић, додајући да су најбоље резултате у овом спорту постигли Краљевчани Јелена Ерић, која је 12. на свету и Душан Рајовић и Милош Борисављевић, који су прваци државе.

Он је оценио да ће наредна година бити напорна због покушаја да се задрже сениори и настојања да млади такмичари наступе на скупим такмичењима у Европи.

У конкуренцији пионирки за најбољу је проглашена Дејана Влајић, кајакшица „Ибра“, која је освајала медаље на државном и међународним такмичењима. Код пионира, та титула је припара Горану Иванишевићу из џудо-клуба „Партизан“, државном прваку и освајачу све златне и три сребрне медаље у овој години. У категорији кадеткиња најбоља је била Јована Гајовић, чланица Кајак клуба „Ушће“, државни првак у слалому и спусту у овој години. Најбољи кадет је Душан Рајовић, бициклиста, члан БК „Металац“, апсолутни првак у свим дисциплинама, државни репрезентативац и победник на многим међународним такмичењима.

Најбољи у јуниоркој конкуренцији који, због обавеза у својим клубовима, данас нису били ту да приме своје награде су, у категорији јуниорки Јелена Ерић, из бициклистичког клуба „Металац“, троструки првак државе у конкуренцији јуниора и сениора, седма на ЕВрпском и 12. на Светском првенству, а код јунира Андрија Вилимановић, одбојкаш „Рибнице“, државни репрезентативац и најбољи млади такмичар у овој години, носилац игре и у сениорском тиму.

У конкуренцији сениорки најбоља спортисткиња у овој години је Милица Арсић из џудо клуба „Партизан“, носилац бронзане медаље са државног првенства, док је је најбољи спортиста сениор Саша Полугић из Кик бокс клуба „Краљево“, првак државе и носилац Европске титуле у профи интерконтиненталној федерацији Европе.

Према речима Уроша Матића, председника Спортског савеза Краљева, додела признања је, можда, једини догађај у години када искључиво треба говорити о успесима, а не и о уобичајеним проблемима.

„Како време иде, због беспарице нам је све дража она Кубертенова максима да је „важно учествовати“, али овај дан посветили смо онима који су најбољи међу нама уз оцену да је најважније да та традиција живи“, рекао је Матић

Радомир Јовановић, помоћник градоначелника за спорт и социјална питања пожелео је свим награђенима успехе и у наредној години, а у име локалне самоуправе обећао да ће се град Краљево потрудити да у наредној години спортистима и клубовима омогући што боље услове.

Награде најбољим спортистима и клубовима, осим спортских радника, доделили су и Сретен Јовановић, председник градске скупштине и његов заменик Томислав Илић.

За најбољег спортског радника проглашен је Вучић Ђоковић, спортиста који је свој живот посветио атлетици и волонтерском раду у спорту, активни организатор Новогодишње трке у Мрсаћу која се, традиционално, одржава 2. јануара сваке године.

Он је најавио да ће на трци у Мрсаћу другог дана 2014. године, поред више од 200 атлетичара, учесник бити и вишеструка првакиња Европе и вицешампионка Европе Амела Терзић.
 
 
 
  
 

 

Print Friendly, PDF & Email