Рукометни клуб „Слога“ организатор је међународног рукометног турнира „Трофеј Краљева 2016“ који ће се од 7. до 9 . октобра 2016. године одржати у Краљеву. Тим поводом организована је конференција за новинаре на којој се присутнима обратио председник Рукометног клуба „Слога“ Милутин Марковић истакавши пре свега захвалност локалној самоуправи и „Црвеном крсту“ Краљево на помоћи у организацији турнира. Ове године се очекује учешће преко петстотина такмичара из Словеније ( Марибора), Црне Горе, Босне и Херцеговине,Бугарске. Идеја организатора да због деце која не могу да путују, односно немају средстава за одлазак на такмичења ван града буде организован турнир оваквог значаја у Краљеву.Турнир ће се одиграти у три сале: новој спортској хали, у „Оканику „ у Матарушкој Бањи и фискултурној сали ОШ „Јово Курсула“.
            Секретар “Црвеног крста“ Краљево Радмила Добрић је истакла да „Црвени крст“ у свом раду посебну пажњу посвећује раду са младима. Децу мотивишу да негују здраве стилове живота и да се баве спортом и увек ће подржати овакве турнире у нашем граду.
            Присутнима се испред Канцеларије за младе обратио Никола Радевић истакавши да је прошле године организацијом рукометног турнира започета акција промоције спорта и нашег града, јер су долазили такмичари из других градова.Ове године турнир је на још већем нивоу, јер је међународни, а Канцеларија за младе ће увек подржати младе у бављењу спортом и здравом начину живота.

 

        

Print Friendly, PDF & Email