Традиционално, поводом школске славе Светог Саве, у просторијама Градске управе града Краљева, одржана је свечаност на којој су најбољим ученицима основних и средњих школа додељене књиге. У присуству директора, професора, наставника, као и родитеља и пријатеља, 34 најбоља краљевачка ђака добила су ову симболичну награду, коју су им уручили градоначелник града Краљева Томислав Илић и члан Градског већа града Краљева задужен за област културе, основног и средњег образовања Миша Милосављевић. На тај начин град Краљево, заједно са својим ђацима, слави Савиндан, посвећен принцу Растку Немањићу, оснивачу династије Немањића, брату првог српског краља Стефана Првовенчаног, крунисаног у Жичи, првом поглавару Српске православне цркве, неуморном светитељу, просветитељу, дипломати, државнику.

Награђени ученици су учесници и освајачи награда на такмичењима из разних предмета. Међу овогодишњим добитницима, понајвише се истакао Лазар Цветковић – једини ученик осмог разреда у Основној школи „Милун Ивановић“ у Гокчаници, који, иако од куће до школе пређе чак 10 километара, и још толико при повратку, постиже завидне резултате. За њега је ова награда подстицај да настави да се труди како би наставио школовање у жељеном правцу.

Градоначелник је честитао и ученицима, који представљају своје школе на најбољи могући начин, и њиховим родитељима, и професорима.

„Водићемо рачуна о ученицима и њиховом даљем напредовању јер то је будућност нашег града. Потрудићемо се да нам деца остану овде, да урадимо за њих све што можемо“, поручио је градоначелник Краљева Томислав Илић.

Доделу књига пратио је и кратак програм, у коме су наступили ученици Основне музичке школе „Стеван Мокрањац“ – Ивана Драгањац и Миљана Пантовић су отпевале химну, а Огњен Вујанац је на виолини, уз клавирску сарадњу Сузане Сајић, одсвирао „Баладу“ Пјетера Гација.

      СПИСАК НАЈБОЉИХ ЂАКА

       
       
       
      
     

 

Print Friendly, PDF & Email