Као плод одличне сарадње Министарства омладине и спорта Владе Републике Србије, Српског атлетског савеза, Спортског савеза Kраљева и Града Kраљева, за викенд – у суботу, 14. августа, у нашем граду ће бити организовано Првенство Балкана у атлетици за млађе јуниоре и јуниорке.

Како је истакао градоначелник Краљева др Предраг Терзић, после државног првенства у атлетици за сениоре и државног првенства за јуниоре, наш град је, још једном, домаћин једног великог и веома значајног такмичења.

„Радостан сам што ћемо, надам се, веома успешно организовати ово такмичење и што ће гости из Србије, али и из других држава, моћи да се такмиче на новом, реконструисаном, атлетском стадиону у Kраљеву. Наши хотелијери ће бити задовољни јер су сви смештајни капацитети у граду на Ибру попуњени. И наши ресторани ће бити пуни, тако да ће се новац који је град Kраљево определио за ове намене вишеструко вратити у наш град”, изјавио је градоначелник истичући да је план да град настави да организује што више спортских такмичења.

„Настојаћемо да искористимо Нову халу спортова, реконструисани атлетски стадион, а сутра, када изградимо и нови фудбалски стадион, да на њему гостују различите екипе, да нас посећују навијачи, да се овде смештају, да троше свој новац, а ми ћемо увек бити добри домаћини“, поручио је први човек Краљева.

Генерални менаџер Српског атлетског савеза Предраг Момировић је  захвалио домаћинима и похвалио и град Kраљево и Спортски савез Kраљева и Атлетски клуб Kраљево за организацију сениорског и јуниорског државног првенства.

„Јако смо задовољни сарадњом, а посебно новим атлетским стадионом, што је изузетно важно да имамо у Србији, као и тиме да је град Kраљево стављен на атлетску мапу наше земље“, казао је Момировић.

Председник Спортског савеза Краљева Милош Симовић истиче да је овај тренутак дуго чекан, али и дуго припреман.

„Шампионат Балкана за јуниоре у Kраљеву, у суботу, велики је испит за саму кровну спортску организацију у нашем граду – Спортски савез Kраљева, да све протекне у најбољем реду, као што смо и до сада организовали“, рекао је Симовић, захваливши на поверењу Српском атлетском савезу и граду Kраљеву, који су препознали могућности, идеје и визије Спортског савеза Краљева.

„Професионални спорт се враћа у наш град, спорт у нашем граду расте, напредује и мене, као председника Спортског савеза, то радује. Коначно је један Краљевчанин узео медаљу на државном првенству – Никола Јеленић је на 400 метара био трећи. На списку репрезентације је и изузетна је част да су Краљево и Спортски савез, иако у јако тешким условима, успели да изнедре једног репрезентативца“, поручио је Милош Симовић.

Он је позвао све љубитеље атлетике – од 7 до 77 година, да за викенд посете Краљево, у коме ће се више од 450 спортиста из 15 земаља надметати на новом атлетском стадиону.


Фото архива


Print Friendly, PDF & Email