Директни летови са Аеродрома „Морава“ у Лађевцима надомак Краљева, на линији Краљево-Беч, након вишемесечне паузе, поново су успостављени у уторак, 12. октобра, у 8.00 часова. Авион националне авио-компаније Аir Serbia саобраћаће са „Мораве“ до главног града Аустрије уторком и четвртком до краја календарске године односно 30. децембра.

Уверен сам да ће у данима и недељама који следе ова линија постати устаљена и на тај начин ће омогућити попуњеност свих капацитета. Важно је да, поред редовних линија које ће саобраћати током читаве године, имамо и сезонске линије – линија за Солун је показала да је велики број грађана Краљева, Чачка, али и околних градова и општина, заинтересован да током летњих месеци, уместо аутомобилом, до Солуна одлази авионом. Сигуран сам да ћемо током наредне године имати исто такво интересовање, а да ће отварање нових линија омогућити Краљевчанима, Чачанима, нашој дијаспори, да могу до Краљева, Чачка, Рашког и Моравичког округа, да дођу авионом лакше, брже и сигурније“, изјавио је др Предраг Терзић, градоначелник Краљева.

Фото: Printscreen RTVKV

Начелник Рашког управног округа Небојша Симовић сматра да је обнављање летова за Беч од великог значаја за више округа, будући да је значај Аеродрома „Морава“ за развој привреде и туризма Рашког, Моравичког, Расинског и Шумадијског округа веома велики.

„Посетом председника Србије Александра Вучића добили смо и нови подстрек и наду јер је обећао да ће идуће године кренути још летова и према Турској, Немачкој и Црној Гори. Ове године лет за Солун је оправдао своје постојање. Надам се да ћемо, иако су времена тешка и због ковида и ситуације која је у целом свету присутна, успети да Аеродром ‘Морава’ очувамо и одржимо и да у наредном периоду повећамо број летова“, поручио је начелник Рашког управног округа.

Како је истакао генерални директор Аеродрома Србије Михајло Здравковић, овим летом је обновљен редовни авио-саобраћај из ове ваздушне луке, а он се нада да ће се, по окончању пандемије или побољшању епидемиолошке ситуације, линија Краљево-Беч усталити, будући да је због ситуације са пандемијом више пута укидана и обнављана. Он је подсетио на то да је летос успостављена и линија до Солуна, која је имала изузетну попуњеност.

„Наша очекивања су да ће и ова линија имати добру попуњеност у наредном периоду. Надамо се да ће надлежно Министарство и Влада Републике Србије смоћи снаге и продужити линије од јавног значаја ка овој и још неким дестинацијама“, изјавио је Здравковић додајући:

„Верујемо да ће се број дестинација повећати са стабилизацијом епидемиолошке ситуације. Велики напори се улажу да се одржи авио-саобраћај и да се ова и остале линије одрже и прошире.“

Карте за лет на линији Краљево-Беч се могу резервисати и купити по цени већ од 3.000 динара на сајту компаније Air Serbia.

Print Friendly, PDF & Email