Агенција за борбу против корупције је од почетка примене Закона о Агенцији за борбу против корупције (1. јануар 2010. године) преузела и послове који се односе на спречавање сукоба интереса. До 1. априла 2010. године функционер који обавља више јавних функција на дан почетка примене Закона о Агенцији за корупцију дужан је да се определи коју ће јавну функцију вршити убудуће.
     Тим поводом, Агенција за борбу против корупције организовала је округли сто у Краљеву у сали 1 Скупштине града Краљева. Председник Одбора Агенције за борбу против корупције проф. Чедомир Чупић, директорка Агенције Зорана Марковић и други чланови тима Агенције су на округлом столу представили ставове Агенције који се односе на забране вршења других функција, обављање других послова или делатности, обавезу пријављивања постојања сукоба интереса, али и разговарали са функционерима о конкретним ситуацијама које могу довести до повреда ових одредаба Закона односно утврђивање начине да до повреда Закона не дође.
      На округлом столу присутни су били функционери из Краљева, Александровца, Бруса, Ћићевца, Крушевца, Трстеника, Варварина, Новог Пазара, Рашке, Тутина, Врњачке Бање, Ариља, Бајине Баште, Чајетине, Косјерића, Нове Вароши, Пожеге, Прибоја, Пријепоља, Сјенице, Ужица, Чачка, Горњег Милановца, Ивањице и Лучана. У име града Краљева присутни су били градоначелник Љубиша Симовић и заменик председника Скупштине Сретен Јовановић.
       Округли сто је организован уз подршку Програма за развој УН.

 

Print Friendly, PDF & Email