Градоначелник града Краљева Томислав Илић састао се данас са директорима краљевачких јавних предузећа и установа. Најавивши да ће овакви састанци убудуће бити пракса, градоначелник је директорима представио своје најближе сараднике са којима ће се на наредним састанцима сретати и са којима ће сарађивати, а то су заменик градоначелника Милун Јовановић, председник Скупштине града Краљева Сретен Јовановић, начелник и заменик начелника Градске управе – Милош Петровић и Јелена Бекчић-Луковић, помоћници градоначелника Новица Гаговић, Вукман Ракочевић, Вук Коњикушић, Радомир Јовановић, чланови Градског већа града Краљева ресорно задужени за области којима се баве предузећа и установе – Владимир Павловић, Миша Милосављевић, Ненад Марковић, шеф Кабинета градоначелника Катарина Димитријевић.

Како је градоначелник истакао, овакви састанци биће одржавани барем једном месечно, и то посебно са предузећима, посебно са установама.

„Ми ћемо сагледати све проблеме које има свако јавно предузеће и свака установа. Директори ће износити своје мишљење у вези са креирањем буџета за наредну годину или ребалансом буџета. Локална самоуправа и предузећа која је основала локална самоуправа су на заједничком послу, који ће, надам се, завршити бољитком грађана Краљева и бољим функционисањем града“, изјавио је градоначелник Краљева Томислав Илић.

Градоначелник је поручио директорима да су им његова врата увек отворена и најавио да ће, са председником Скупштине града и другим сарадницима, обићи свако јавно предузеће и установу и на терену директно видети како функционишу и које проблеме имају.

Директори предузећа и установа чији је град оснивач захвалили су градоначелнику на пријему и подржали иницијативу за организовање оваквих састанака. Они су овај први сусрет искористили за кратко представљање постигнутог и да најаве будуће активности предузећа на чијем се челу налазе.  


Print Friendly, PDF & Email