Обилазак моста у Раваници                        05.децембар 2014. год.                                                                                      

 

 

Градоначелник града Краљева Томислав Илић и начелник Рашког управног округа Небојша Симовић, са сарадницима, обишли су село Раваница. Услед катастрофалних поплава које су ове године задесиле Краљево, бујични потоци  оставили су ово село без мостова, а захваљујући Војсци Србије, постављен је понтонски мост који ће мештанима бити привремено решење током зиме.

Градоначелник Томислав Илић је захвалио Војсци Србије и министру одбране Братиславу Гашићу, који су нам изашли у сусрет тако што ће мостови које је Војска поставила остати током зиме, док не буде санација на пролеће.

„Мостове смо средили и биће на корист мештана Раванице и околних месних заједница до пролећа. Апеловао бих на грађане да се придржавају новопостављених саобраћајних знакова да би овај мост током зимских месеци трајао и служио што дуже“, рекао је градоначелник приликом обиласка.

Према речима начелника Рашког управног округа Небојше Симовића, ово је привремено решење.

„Ово је покушај да се зимус обезбеде услови да становништво нормално функционише и да може доћи до својих домова и до Краљева. Чим дође пролеће, надамо се да ћемо озбиљније ући у санацију и изградњу нових мостова на овом подручју“, истакао је начелник РУО Симовић.

За мештане Раванице мост има велики значај – омогућава им несметану комуникацију са градом и могућност да обављају свакодневне активности.
 
 

Print Friendly, PDF & Email