Посете, потписивање уговора, почетак радова…                               03,04,05. Децембар. 2010.

Министар за државну управу и локалну самоуправа Милан Маркповић апеловао је на грђане који су још увек смештени у шаторима да прихвате позив локалне самоуправе и да прихвате смештај у објектима који им се не нуде док им се не изграде монтажне куће. Он је навео да ће сви којима је комисија одредила степен оштећења у зависности од истог добити новчану помоћ од 20 до 120.ооо динара уз материјал неопходан за санацију.Министар је напоменуо да је формирана комисија која ће утврћивати пропусте и да граћани своје жалбе могу упутити Кабинету градоначелника, који ће их проследити ресорном министарству.

Приликом посете Краљеву заштитник грађана Републике Србије Саша Јанковић рекао је да ће се све притужбе граћана разматрати са дужном пажњом и хитношћу. Он је додао да уколико грађани примете неке неправилности и незаконисти могу да се обрате локалном заштитнику грађана и комисији за жалбе.

Градоначелник  Краљева Љубиша Симовић потписао је уговор са представницима конзорцијумом који чине краљевачке граћевинске фирме о изградњи темеља и завршних радова на 500 монтажних кућа које ће бити постављене у Краљеву.
„ Истакли смо захтеве на које би требало да одговоре чланови конзорцијума и постигну темпо од изградње 10 темеља и 10 фасада дневно како би се пратили произвоћачи монтажних кућа", рекао је градоначелник Краљева.
Конзорцијум чине фирме : ЈУ Кеопс, Валве профил, Амига, Радијатор, Винг, Г.П. Лешевић, Г.П. Николић и Техно профил.
Породица Радована Стојковића, која броји четири члана, из насеља Грдица је прва која ће добити монтажну кућу уместо старе куће срушене у земљотресу. У њиховом дворишту у Блажићевој улици овог викенда су почели радови на изградњи темеља како би се што брже поставила кућа.

 
 

 

 

 .

Print Friendly, PDF & Email