На данашњој конференцији за новинаре организатори хуманитарног фестивала под називом "Хепицентар", који се у Краљеву одржава од 23. до 25. јуна, најавили су учешће 19 афирмисаних и неафирмисаних бендова са око стотину музичара.
Према речима Драгана Благојевића, члана Организационог одбора фестивала, сви бендови наступиће без хонорара, а сав приход са концерата биће усмерен на рачун за помоћ Краљеву у санацији последица земљотреса.
Градоначелник Краљева Љубиша Симовић захвалио се свима који помажу ову хуманитарну акцију и изразио је задовољство што ће, град погођен земљотресом, сликама фестивала "Хепицентар" у свет послати поруку да је убудуће, после катастрофе која га је задесила, спреман за много лепше ствари.
Прве вечери, 23. јуна одржава се традиционални, шести по реду фестивал хард рока на којем су учешће најавили бендови "Стормбрингер", "Сантос Бротхерс", "Роцк Хоусе банд" и "Краљевски апартман". За њихове наступе улаз је бесплатан.
У петак 24. јуна, између осталих, наступиће "Гама зрак", "Атомско склониште", "Галија" и "Дивље јагоде", а у суботу, 25. јуна "Yу група", "Ван Гогх" и Дадо Топић.
Организатори фестивала рекли су да очекују најмање 12.000 посетилаца и око хиљаду бајкера за које ће на градској плажи бити организован мото-камп.
Мото камп ће бити бесплатан за бајкере који купе дводневну улазницу.
Дводневне карте по цени од 500 динара могу да се купе само у претпродаји и остало их је још око 460, а дневна улазница кошта 300 динара.
За фестивал влада велико медијско интересовање, до сада су акредитоване 22 редакције са 35 новинара, сниматеља и фоторепортера.
На платоу дуж градске плаже биће монтирана три шанка укупне дужине 25 метара са две пулта за храну, а уношење пића биће забрањено.
Организатори каже да им и временска прогноза иде на руку, јер се за све три вечери предвиђа ведро и топло у вечерњим сатима.
Према речима Александра Вулића, председника краљевачког мото клуба "Кингс крос, чији су чланови за помоћ Краљеву анимирали своје пријатеље из целог света, за суботу 25. јун, планиран је велики дефиле бајкера кроз центар града.

                                       – САТНИЦА  ХЕПИЦЕНТАР

 
 
                                         

Print Friendly, PDF & Email