Педесет четврта (ванредна) седница Градског већа града Краљева, одржана 28. новембра 2021. године, којом је председавао градоначелник Краљева др Предраг Терзић, имала је пет тачака на дневном реду.

Градско веће је донело Мишљење којим се Скупштини града Краљева предлаже да усвоји предлог Одборничке групе „Александар Вучић – За нашу децу“ да се у предложени дневни ред седнице Скупштине града Краљева, заказане за понедељак, 29. новембар 2021, уврсти тачка: Предлог одлуке о изради плана детаљне регулације „Центар за управљање комуналним отпадом“.

Такође, донело је Закључак о прихватању иницијативе Јавног предузећа за уређивање грађевинског земљишта „Краљево“ за достављање предлога реконструкције коловозне конструкције улица и некатегорисаних путева уз учешће 15 одсто грађана и стављању ван снаге закључка Градског већа број: 06-349/2021-I од 05.11.2021. године.

Чланови Градског већа су донели Закључак о давању сагласности Месној заједници Рибница да, из сопствених средстава закупа, изврши плаћање новогодишњих пакетића за децу – ученике основних школа и вртића са своје територије у износу од 60.000,00 динара.

Краљевачки већници су донели и Решење о распоређивању укупног износа од 17.250.000,00 динара на име учешћа града Краљева у финансирању трошкова у области спорта спортским клубовима, удружењима и спортским организацијама.

На 54. седници Градског већа града Краљева донет је и Закључак о повлачењу Предлога одлуке о доношењу Плана детаљне регулације „Ново градско гробље у Јарчујку“.

Print Friendly, PDF & Email