У финалу Државног првенства у категорији Ж14, које је одржано у нашем граду, у Новој хали спортова у Рибници, екипа Женског рукометног клуба „Металац“ из Краљева савладала је Омладински рукометни клуб „Београд“ резултатом 15:11 (9:3) и постала шампион Србије.

Kраљевачке пионирке су се, у својој узрасној категорији – за девојчице 2008. годиште и млађе, избориле за прво место у конкуренцији 12 екипа и одличним резултатом показале да су без премца у свом узрасту. Под вођством тренера Александра Несторовића, оне су, најпре, савладале екипе „Београда“ и „Руме“, потом су победиле београдски „Јуниор“ у полуфиналу, а у финалном мечу надјачале су ОРK „Београд“.

Градоначелник града Краљева др Предраг Терзић је честитао младим надама краљевачког рукомета на постигнутом успеху.

„И ове године пионирке ЖРК „Металац“ су обрадовале све љубитеље рукомета у граду Краљеву, а доказ да се добро ради у овом клубу је још једно освојено првенство Србије“, изјавио је Терзић, подсетивши да се првенство које су освојиле играло у нашем граду.

Према речима градоначелника, овакав резултат је још један показатељ да квалитетан рад у Женском рукометном клубу „Металац“, уз подршку Града, даје одличне резултате.

„Подмладак ‘Металца’ је изузетно успешан и овај клуб је постао један од најуспешнијих женских рукометних клубова у Србији. Наш заједнички циљ јесте да, поред резултата у млађим категоријама, напредујемо из ранга у ранг, како би ове девојчице успеле да постану првакиње Србије у сениорској конкуренцији“, појаснио је Терзић, истакавши да једино заједничким радом – Града и клуба, могу да се достигну позитивни резултати.

Како је истакао, на пријему су разговарали и о даљем образовању будући да девојчице сада уписују средње школе.

„Важно је да у нашем граду сви заједно радимо на могућности да отварамо нове високе школе и факултете како би ова деца могла да, када заврше средњошколско образовање, поред тога што се баве спортом, наставе школовање и на тај начин успеју да буду веома успешне спортисткиње, али и академски грађани“, нагласио је Терзић.

Тренер ЖРК „Металац“ Александар Несторовић је захвалио градоначелнику Краљева што је препознао њихов успех и изразио задовољство што поново заједно прослављају титулу.

„На овом истом месту прошле године смо били на пријему као освајачи златне медаље у категорији девојчица до 12 година, а ове године смо освајачи на првенству Србије у категорији девојчица до 14 година. Надам се да ћемо се сваке наредне године дружити истим поводом“, изјавио је Несторовић, па истакао:

„Ове талентоване девојчице својим трудом, радом и понашањем показале су шта све треба да има један спортиста и зато остварују одличне резултате.“

Према његовим речима, циљ клуба је да у наредном периоду буду препознатљиви и по млађим категоријама, а од наредне године и по првој екипи која ће, како се нада, ући у ранг више.

Капитен Женског рукометног клуба „Металац“ Теодора Лековић је истакла да је тим целе године напорно тренирао да дође до овог циља и тај труд се исплатио јер су постале прваци државе.

Првопласирана екипа – ЖРК „Металац“ добила је медаље и шампионски пехар. Наша рукометашица Лена Андрић добитник је признања за најкориснију играчицу Државног првенства, а међу рукометашицама које су одабране у идеалну поставу првенства је и краљевачка рукометашица Миа Ђекић.

Print Friendly, PDF & Email