Данас је у Борачком насељу (ул. Милунке Савић) свечано обележен почетак радова на изградњи зграде за социјалано становање у заштићеним условима. Ова зграда, од 20 станова, гради се у оквиру Пројекта "Подршка унапређењу животних услова, права и запошљавања избеглих и интерно расељених лица у Србији", намењеног побољшању услова становања и затварања колективних центара на територији града Краљева. Пројекат финансира Европска унија преко Делегације Европске уније у Републици Србији, а  реализује Високи комесаријат УН за избеглице – УНХЦР у сарадњи са својим имплементираним партнером "Визијом".
Пројекат је намењен обезбедјивању смештаја социјално угроженим избеглицама и интерно расељеним лицима породицама из колективног центра на територији града Краљева и социјално угроженим лицима и породицама из локалне заједнице.
Почетку радова присуствовали су заменик градоначелника града Краљева Вукман Ракочевић, помоћници градоначелника Милун Јовановић, Вукомир Митровић и Милан Самарџић, представници Делегације Европске уније у Републици Србији, Комесаријата за избеглице РС, УНХЦР-а, Визије, као и представници Центра за социјални рад, јавних и јавних комуналних предузећа итд.
 
 
 
 

Print Friendly, PDF & Email