„Наставићемо да разговарамо са привредницима како бисмо видели на који начин можемо да поспешимо, на првом месту, производњу, али и друге привредне делатности које запошљавају људе и доприносе развоју читавог града Краљева“, поручио је градоначелник Краљева др Предраг Терзић приликом обиласка погона за прераду дрвета предузећа „Техноопрема“ у Ушћу.

            Ова породична фирма, основана 1991. године, чије седиште се налази у Краљеву, бави се прерадом дрвета, производњом и продајом намештаја и других производа од дрвета, изградњом и продајом стамбено-пословних простора, трговином грађевинским материјалом, услугама транспорта у земљи и иностранству. У ушћанском производном погону, бившој паркетари „Јасена“, коју је предузеће пре десет година купило из стечаја, делатност је преусмерена на прераду дрвета, производњу, од дрвета – масивних ламелираних плоча, намештаја, подних и зидних облога, пелета. Предузеће намештај извози, углавном на тржиште Немачке и Француске.

Према речима власника Миланка Каровића, и поред проблема карактеристичних за привреду, посебно производњу, предузеће добро послује.

„Имамо одлично тржиште, чак бисмо могли да дуплирамо производњу, али имамо проблем са радном снагом, јер на овом подручју практично нема више младих људи који су заинтересовани да раде, отишли су за Краљево, Београд, у друге градове“, каже Каровић, истичући да би, уз 90-100 радника, колико их је тренутно ангажовано, могли да запосле још толико.

Посету градоначелника свом предузећу Каровић је нарочито похвалио, будући да је први пут имао прилику да угости првог човека града у којем живи и ради. Како је нагласио, много је битна комуникација са привредом, са људима који се баве стварањем нових вредности.

            Градоначелник се осврнуо на то да је, ангажовањем града, а захваљујући подршци Министарства привреде, предузеће већ решило неке од проблема са којима се сусреће. Он је изјавио да је током протеклог викенда, са директорима јавних предузећа чији је оснивач град Краљево, присуствовао састанку Савета МЗ Ушће, на коме је разговарано о комуналним проблемима ушћанског краја, а којем су присуствовали и у раду учествовали и привредници са овог подручја.

            „Проблем са којима се суочавају привредници, поред пореске политике, јесте и нерешена инфраструктура. До сада смо успели да у сам ребаланс буџета и Програм Јавног предузећа за уређивање грађевинског земљишта убацимо неколико пројеката, чиме решавамо проблем привреде у Краљеву“, рекао је др Предраг Терзић.

Директор бивше Дирекције за планирање и изградњу Краљево Александар Несторовић, који је са градоначелником посетио ово успешно предузеће, обећао је да ће, с обзиром на то да су наишли на веома озбиљну фирму, која може и жели да ради и развија се, и упошљава нове раднике, уз град, и предузеће на чијем се челу налази, решавањем инфраструктурних проблема, дати допринос да се људи врате у Ушће и да остају у њему.


         

Print Friendly, PDF & Email