Град Краљево је организовао посету истакнутих пољопривредних произвођача  Међународном сајму пољопривреде у Верони (Италија) .
Пољопривредни произвођачи са територије града Краљева, њих 26, посетили су 110. по реду FIERAGRICOLA 2012. – један је од највећих сајмова пољопривреде у Европи, који се у периоду од 02 – 05.фебруара 2012. године одржао у Верони. FIERAGRICOLA је главни догађај у сектору пољопривреде,  са традицијом  више од једног века и једини међународни догађај у Италији који обезбеђује комплетну понуду технологија и производа у секторима као што су пољопривредна техника, узгој животиња, агро-материјал, обновљива енергија  и услуге. Презентоване су потребе сектора пољопривреде кроз догађаје који осигуравају развој, иновативност и динамику пољопривредне производње. 
У току четири дана, сајам је посетило преко 130.000 посетилаца и 25 страних делегација за које је организовано преко 200 радионица и стручних предавања у циљу представљања најсавременијих технологија, стицања нових знања и унапређења пословања.
На простору од око 65.500 м2, у 10 хала, представљено је преко 700 врхунских грла стоке, најсавременије машине и опрема, пестициди, ђубрива, семена, опрема за соларну, еолску и хидро енергију, нова генерација возила која не загађују околину. 
 
 

Print Friendly, PDF & Email