Државна секретарка у Министарству за државну управу и локалну самоуправу Сања Чековић и стални координатор УН у Србији Вилијам Инфанте потврдили су данас, приликом посете Краљеву, да ће се у Београду 16.новембра одржати донаторска конференција за прикупљање средстава за санацију последица земљотреса. Донатпрска конференција биће организована на позив министра спољних послова Србије Вука Јеремића.
Инфанте је рекао да су УН биле ангажоване у Краљеву од почетка несреће у и да је пружена помоћ у шаторима, ћебадима и осталом материјалу потребном за прву помоћ.
 
 

Делегација града Панчева                                                                    12.Новембар.2010.

Градоначелник Краљева Љубиша Симовић и његов помоћник Вукамн Ракочевић примли су делегацију града Панчева коју је предводила градоначелница града Весна Мартиновић. Она је истакла да јој је жеља била да се лично увер каква је ситуација у Краљеву и да од градоначелника сазна шта је најпотребније Краљеву. Град Панчево је за прву помоћ обезбедио једну количину хране, млека и ћебади а са градоначелницом је стигло и 14 геронто домаћица које ће заједно са Центром за социјални рад из Краљева обићи најугроженије.
 

Print Friendly, PDF & Email