Данас је у посети Краљеву и Ушћу била Министарка за Национални инвестициони план Верица Калановић са сарадницима. Она је у Ушћу отворила спортску халу, обишла Фабрику вагона у Краљеву а у згради Градске управе града Краљева примио ју је градоначелник града Краљева Љубиша Симовић са сарадницима.
Министарка за Национални инвестициони план је у разговору са Градоначелником рекла да ће следеће године почети радови на изградњи аутопута Појате – Прељина а Градоначелник Љубиша Симовић је истакао да Краљево као једини град који на овој траси аутопута нема обилазницу са нестрпљењем очекује почетак изградње, додавши да је Краљево спремно за почетак радова јер ће урбанистичка документа бити усвојена на наредној седници градске Скупштине.
У даљем разговору Министарка Калановић је изјавила да ће 15. септембра бити расписан јавни позив за средства из НИП-а у 2011. години и препоручила локалној самоуправи да конкурише са једним до два капитална пројекта и неколико мањих за које су потпуно технички спремни и који су важни за становништво ове средине.
У разговору са представницима локалне самоуправе Верица Калановић је подсетила и на пројекте у водоснабдевању, јер је реализацијом једног предвиђено да Немачка развојна банка уложи у Краљево око пет милиона евра.

 
 

 

Print Friendly, PDF & Email