Данас је град Краљево посетио министар здравља Зоран Станковић кога је у свом кабинету примио градоначелник Краљева Љубиша Симовић.
На конференцији за новинаре градоначелник и министар су упознали новинаре са тим докле се стигло са изградњом Завода за јавно здравље и о тренутној ситуацији у здравству  Здравственог центра „Студеница".
Министар здравља Зоран Станковић је саопштио новинарима да својом одлуком смењује директора Здравственог центра Студеница Драгана Арсића, наводећи ненаменско трошење  средстава као основни разлог за његову смену.
,,Основни разлог за смену Арсића је ненаменско трошење средстава о чему постоје финансијски извештаји и извештаји финансијских инспекција Републичког фонда за здравственог осигурања, и ја у неке детаље не бих да улазим, с обзиром да је то ствар коју ће утврдђивати надлежни државни органи. На место Арсића ће до расписивања конкурса и избора директора као вршилац дужности бити постављен хируруг и нестраначка личност Звонко Веселиновић, познат у овом граду,  и са великим стручним угледом и поверењем",  изјавио је министар Станковић.
Одговарајући на питање када ће бити санирана Интернистичка болница у Краљеву, Станковић је рекао да је то зависи од одговора Европских инвестиционих фондова без чије помоћи држава не може да обави тај посао, јер је реч о вишемилионским цифрама. 
Министар здравља је у наставку посете Краљеву обишао Здравствени центар "Студеница" и уверио се у отежане услове рада у Хируршком блоку у коме су сада и одељења интернистичке медицине.
 
 

Print Friendly, PDF & Email