„Није вам лако људи. Ко није паковао торбу, поздрављао се са својим најмилијма и одлазио на терен тај незна шта је мука“.
Речима  једног од гостију био би обележен обилазак градоначелника града Краљева Томислава Илића, Бобана Ђуровића председника Општине Врњачка Бања, Матеје Мијатовића начелника Рашког управног округа, Данета Станојчића, одборника у скупштине Врњачке Бање, Горана Тодоровића,  заменика начелника полицијске управе Краљево, генерала Маринка Павловића, команданта II Бригаде КОВ Србије и Дејана  Луковића, командира одреда Жандармерије, припадницима II Бригаде КОВ Србије који се налазе у бази Шушњак у Копненој зони безбедности на администартивној линији са Косовом и Метохијом и припаднике Жандармерије из Краљева на административном прелазу Мердаре.
Идеја за ову посету потекла је од градоначелника града Краљева Томислава Илића, који је желео да обиђе војнике и припаднике жандармерије из Краљева и да се сам увери у каквим условима живе и раде. Градоначелник је и једнима и другима на поклон од града Краљева донео по велики телевизор а председник општине Врњачка бања видео пројектор како би им олакшали време проведено на терену.

Генерал Маринко Павловић, команданта II Бригаде КОВ Србије који је добитник овогодишњег признања заслужног грађанина Краљева рекао је да је признање које је он добио признање за све припаднике ове бригаде и да је веома поносан на све њих.                                             


Градоначелник града Краљева Томислав Илић


Бобан Ђуровић председник Општине Врњачка Бања

генмерал Маринко Павловић командант II Бригаде КОВ Србије

Дејан Луковић, командир одреда Жандармерије

 

Градоначелник Краљева и гости присуствовали су вежби припадника војске у којој је приказан један од већих проблема са којим се сусрећу а то је нелегална сеча шума од стране непознатих веома наоружаних лица.

 

Посетом припадницима Жандармерије који се налазе у Мердарама нико од присутних гостију није био задовољан јер су услови у којима реде на веома лошем нивоу. По речима начелника Рашког управног округа Матеје Мијатовића сви ће се потрудити да им се обезбеде бољи услови за живот и рад, јер ако криминалци које они хапсе имају одличне услове у затворскиом јединицама држава мора и њима који су најзаслужнији за чување државе, да обезбеде боље услове. 

 

Градоначелник града Краљева Томислав Илић

Print Friendly, PDF & Email