Председник Скупштине града Краљева Ненад Марковић примио је учеснике треће Омладинске радне акције – „Краљево 2016“, који су дванаест дана провели у Скопљу помажући у санацији последица поплава које су задесиле овај македонски град и његове општине почетком августа.

            Бригадири су се одмах по завршеној акцији у Краљеву самоорганизовали и отпутовали у главни град Македоније да помогну угроженом становништву. Поред Краљевчана Стефана Мићића и Имсера Љајка, добровољац је био и Цвеће Миљковић, из Руме. Он је у Краљево први пут дошао након земљотреса 2010. године и остао да помаже три месеца, након чега је, за најплеменитији подвиг године, добио плакету „Новости“. Такође, учесник је ОРА у нашем граду од њеног поновног покретања.

„Ми Краљевчани најбоље знамо шта значи елементарна непогода – земљотрес, поплава. У релативно кратком року имали смо три велике елементарне непогоде и знамо шта значи свака помоћ, било новчана, материјална, у физичкој снази, у отклањању последица онога што се десило. После земљотреса 2010. године, мислим да не постоји град у Србији, па и старој Југославији, који није бар некакву помоћ упутио граду Краљеву. Ми имамо моралну обавезу да, у случају да се деси непогода било где на територији бивше Југославије, па и шире, упутимо помоћ“, рекао је председник Скупштине, додавши да се то односи и на град Скопље.

Он је захвалио учесницима омладинске радне акције који су отишли да помогну граду Скопљу својом снагом, истакавши да се нада да ће се наставити неговање традиције омладинских радних акција обновљено пре три године у нашем граду.

За помоћ пружену у невољи, хуманост и личну и друштвену одговорност, добровољци су, поред бројних признања, добили и захвалницу од градоначелника Скопља и плакету града.

 

.
         

 

Print Friendly, PDF & Email