Председник Скупштине града Краљева Сретен Јовановић посетио је 21. априла 2014. године Краљеву братску општину Ново Горажде поводом обележавања Дана ослобођења ове општине, 23. априла. Том приликом, председник краљевачке Скупштине положио је венац на Централни споменик погинулим борцима ВРС.

Венце су, након спомен-парастоса у храму Светог Ђорђа у Доњој Сопотници, положили и представници борачке организације, локалне власти, суседних општина и других делегација.

Свечаности поводом 20 година ослобођења најмлађе општине у Републици Српској, поред бројних општинских делегација, уз представника града Краљева, присуствовали су и представници општине Стара Херцеговина, Гацка, Ужица.   

Обележавање је завршено богатим културно-уметничким програмом.
 
 

Састанак са представницима USAIDовог програма одрживог локално економског развоја

Дана 22. априла 2014. године одржан је састанак са представницима USAIDовог програма одрживог локално економског развоја. На састанку су представљени програм и могућност пружања техничке подршке граду Краљеву за проширење понуде инвестиционих локација кроз промоцију brownfield пројеката.

            USAID пројекат се бави brownfield објектима покушавајући да промовише не само продају изграђеног грађевинског земљишта као дела имовине привредног субјекта у стечају, већ и кроз привлачење инвестиција у предузећа која су у процесу реструктурирања или се ради о активним привредним друштвима у приватном власништву која имају дугорочне проблеме са ликвидношћу. 

            Подршку brownfield локацијама Пројекат је иницијално започео 2011. године у нишком и врањском подручју међуопштинске сарадње, а сада се указала могућност да се пројекат прошири и на град Краљево. У том погледу, подршка коју би USAID пружио граду Краљеву би обухватала:

а) сарадњу са локалном самоуправом и стечајним управницима, одборима поверилаца односно пословодством предузећа, како би се пронашло најпогодније пилот-предузеће које је заинтересовано за докапитализацију, односно продају дела или целокупне имовине, и које има потпуно дефинисану и чисту правну и економску ситуацију (нема спорове око имовине, спорове са бившим власницима, нема повезана предузећа итд)

            б) израду инвестиционих брошура за једно предузеће са територије града Краљева у сарадњи са локалном самоуправом и управом предузећа 

            ц) укључивање података о предузећу на нови wеб портал који се установљава као јединствена база података о brownfield пројектима за целу територију Србије

            д) секторско таргетирање потенцијалних инвеститора за пилот пројекте.

Састанку су поред представника USAID-овог програма присуствовали су заменик градоначелника града Краљева Милун Јовановић и представници Дирекције за планирање и изградњу и заступници капитала „Фабрике вагона“, „Магнохрома“ и „Аутотранспорта“.


 

 

 

 

Донација Ротаријанаца дечјем одељењу ЗЦ "Студеница"          20. април 2014. године

Поводом ускршњих празника, чланови Ротари клуба Краљево, заједно са члановима братског клуба Рочестер из Велике Британије, на празник над празницима Ускрс, посетили су Дечје одељење Здравственог центра Студеница и уручили донацију за малишане, али и медицинска средства која ће помоћи у раду запослених.

Донација се састоји од четири инхалатора, медицинског материјала, плишаних играчака и сликовница на енглеском језику.

Донацију су уручили председник Ротари клуба Краљево Радован Типсаревић и председник клуба из Енглеске Малколм Спалдинг, са сарадницима.

У име града Краљева, уручењу ове донације присуствовла је прим. др Гордана Стојковић, члан Градског већа града Краљева, која је захвалила ротари клубовима Рочестер и Краљево на дивном и племенитом гесту, захваљујући којем је Дечје одељење Здравственог центра „Студеница“ добило веома корисне и занимљиве поклоне.

„Величина дарова није само у њиховој материјалној вредности и значају у решавању здравствених проблема деце, већ и у изазивању осмеха на лицима ових малишана данас, на велики празник, када им је највећа жеља била да су код својих кућа заједно са породицом. Зато ова хумана акција Ротари клуба Рочестер и Ротари клуба Краљево добија посебан квалитет. У име града Краљева, нашим малим суграђанима који су на лечењу на Дечјем одељењу ЗЦ „Студеница“  упућујем искрену жељу да што пре оздраве, врате се у своје топле домове и уживају у безбрижном детињству“, поручила је Гордана Стојковић.

 
 

 

 

Print Friendly, PDF & Email