Председник градске скупштине  Сретен Јовановић и Бојан Радибратовић, члан Градског већа задужен за спорт, примили су данас представнике Управе и играче рукометног клуба „Металац" из Краљева који су се, изборивши прво место на табели Друге лиге „Запад" изборили за улазак у Прву Б- лигу Србије.
„Освојили сте титулу шампиона без иједног  пораза, иако сте и као домаћини играли на гостујућем терену у Трстенику, где своје противнике дочекује екипе „Прве петолетке" која вам је у сезони 2012/2013 била највећи конкурент", рекао је честитајући, пе свега играчима, па тек онда руководству, председник градске скупштине Сретен Јовановић.
Он  је оценио да је у питању успех који град мора да препозна, да цени и да изналази праве начине за помоћ клубу.
„Надам се да од наредне сезоне више нећете играти као домаћини у Трстенику, зато што приводимо крају изградњу Хале спортова", додао је Јовановић, изразивши наду да ће успеси РК „Металац" бити настављени и поред тога што, како је рекао, клуб нема плаћене играче, функционере, нити помоћно особље, већ је у питању чист ентузијазам.
Све то, према речима председника градске  скупштине, представља доказ да рукомет  у Краљеву има кадрове, таленте  и врхунске играче од којих ће неки сигурно постати репрезентативци и током своје каријере живети од професионалног играња рукомета.
Играчи  и Управа РК „Металац" добили су на поклон од представника Градске  управе качкете са принтом градског грба који, према речима Сретена Јовановића, треба увек да их подсећају одакле су.
У име  руководства младих рукометаша, градским челницима се на пријему захвалио председник РК „Металац" Топлица  Петковић.
„Моје честитке пре свега су упућене  играчима и тренерима који су напорно радили да бисмо дошли до оваквог резултата", рекао је Петковић истакавши да је данашњи пријем први који су за рукометаше организовали представници локалне самоуправе, иако су они, како је предочено, ранијих година освојили много шампионских места.
Он  је истакао да је пласман у Прву Б лигу освојен захваљујући несебичном пожртвовању свих којима је РК „Металац"  у срцу. Према речима Петковића, овај успех даје наду да је могуће рукомет  вратити у Краљево. Због услова у  којима су принуђени да играју многи одлични играчи напустили су град на Ибру и играју за друге клубове.
„Кад бисмо њих успели да вратимо, ми бисмо брзо прескочили и Прву Б лигу и ушли у Супер лигу", појаснио је Петковић, који је председнику  градске скупштине поклонио највреднију медаљу коју су краљевачки рукометаши до сада освојили.

Print Friendly, PDF & Email