Да децу вратимо на спортске терене,
                а одрасле рекреативном бављењу спортом!

Кошаркашки савез Србије, Стална конференција градова и општина, Министарство омладине и спорта и Министарство просвете, науке и технолошког развоја започели су промотивно-едукативну кампању под називом „Кош за још“ чији је циљ промоција спорта, физичке активности и здравог живота са акцентом на концепт „спорт за све“, који подразумева да бављење спортом у Србији треба да буде доступно свима, без обзира на старосне, имовинске и друге разлике.
Деца данас направе 40.000 покрета дневно мање него раније генерације и то је један од главних разлога што у Србији у овом тренутку имамо више од  15 одсто изразито гојазне деце. Такође, две трећине одраслог становништва у Србији је физички неактивно у слободно време. Имајући све ово у виду, наш циљ је да овом акцијом желимо да децу вратимо на спортске терене, а одрасле рекреативном бављењу спортом.
Акција „Кош за још“ обухвата ликовни и литерарни конкурс за децу предшколског узраста и ученике основних школа, а награде најбољима биће додељене на финалном турниру КУП-а Радивоја Кораћа од 6. до 9. фебруара. 
Промотивна акција „Кош за још“ покренута је на иницијативу групе студената факултета ФЕФА Београд, заљубљеника у кошарку, са основном идејом да пошаљу другачију слику о кошарци у односу на постојећу која се огледа у бројним негативним појавама везаним за навијачке групе и хулигане.

            Више о акцији кликом овде


Print Friendly, PDF & Email