Град Краљево и Кик-бокс клуб „Слога“ су, за дане викенда, поново домаћини великог спортског догађаја – Првенства Балкана у кик-боксу за јуниоре и сениоре. Тим поводом, наш град је угостио 240 такмичара из седам земља – Републике Србије, Северне Македоније, Црне Горе, Босне и Херцеговине, Словеније, Бугарске и Румуније, који су дошли да своје вештине покажу пред бројним љубитељима овог борилачког спорта.
Како је истакао градоначелник града Краљева др Предраг Терзић, Град је обезбедио финансијска средства како би помогли Кик-бокс клубу „Слога“ у организацији овог значајног спортског такмичења.
„Велики број такмичара, тренера, али и навијача, попунио је све краљевачке хотеле. Они су гости бројних краљевачких ресторана и кафића, тако да се Граду вишеструко исплатио уложени новац“, појаснио је Терзић, па додао:
„Град ће наставити да обезбеђује финансијска средства како би и у наредним годинама, као домаћин различитих спортских манифестација, допринео развоју спортског туризма у нашем граду.“
Први човек Града пожелео је такмичарима добре резултате у рингу и успешну борбу за титулу најбољег у својој категорији, као и да им наш град остане у најбољем сећању.

За титулу најуспешнијег на Балкану у јуниорској конкуренцији, као члан репрезентације Србије, бориће се и представник Кик-бокс клуба „Слога“, али и нашег Града – Стеван Станишић. Краљевачком боксеру градоначелник Терзић пожелео је да настави успех познатих шампиона – Марије Јевђић и Бате Маринковића.
Тренер Кик-бокс клубa „Слога“ Марија Јевђић, некадашњи вицешампион света, вишеструки првак Европе и Медитерана, Балкана и Југославије, вишеструки првак Србије и Црне Горе, захвалила је Граду и Спортском центру „Ибар“ на подршци у организацији овог битног такмичења. Тим поводом, она је градоначелнику града Краљева уручила плакету за велики допринос и пружену помоћ у одржавању 16. Балканског првенства у кик-боксу.
„На Првенство Балкана долазе најбољи од најбољих, али иако је организација оваквог догађаја била изазов за нас, мислим да смо показали да смо добри домаћини и да можемо бити домаћин чак и европског или светског првенства“, истакла је Марија Јевђић.
Како је појаснила, публика ће имати прилику да види надметање у  дисциплинама К1, лоу-кик и лajт-контакт, где се може видети распон од пуних удараца до оних где више до изражаја долази техника. Према њеним речима, репрезентација Србије је, на Светском купу у Мађарској пре само две недеље, у конкуренцији 27 земаља, била на првом месту по броју освојених медаља, тако да очекује да ће и у Краљеву поновити тај успех.
Навијаче и учеснике највећег такмичење у овом спорту, после светског и европског првенства, у Новој хали спортова у Краљеву, поздравили су и потпредседник светске WAKO организације Салим Каићи из Турске и председник WAKO Europe Иштван Кираљи из Мађарске.

Print Friendly, PDF & Email