Више од три хиљаде људи није крило одушевљење када су на терен изашли најбољи тенисер света Новак Ђоковић и наш репрезентативац који је међу 50 најбољих Виктор Троицки. У публици су и основци из студеничког и ушћанског краја и села подно гледићких планина, као и из Сирче.
Анастасија Андрић је ученица 2. разреда ОШ "Стефан Немања" у Бзовику, удаљеном 105 км од Краљева: "Била сам пресрећна када су ми рекли да ће присуствовати тренингу и видети Новака. Хала је прелепа и Новак је супер".
Снежана Андрић учитељица у Бзовику каже да су оду
шевљени што су их позвали и што су се сетили деце са села. "Ниједно дете и ниједан родитељ нису одбили понуду за овај излет", каже учитељица Андрић. НИС је уручио деци пакетиће са школским прибором и качкетма. Хала капацитета 3.300 места је препуна, а велики број људи није могао да уђе. Прелепа атмосфера, нескривено одушевљење и скандирање "Ноооле, Виктооооре!". Спикер у хали је објавио да је ово први отворени тренинг који је икад одржан у Дејвис куп такмичењу.
Посету деце тренингу српских репрезентативаца и боравак у Краљеву организовао је начелник Рашког управног округа Небојша Симовић. Деца ће у Краљеву обићи и Народни музеј.

 
 
 
 
 
 
 
 

Print Friendly, PDF & Email