Градоначелник града Краљева др Предраг Терзић је посетио Његово преосвештенство епископа жичког г. Јустина у владичанском дому. 
            „Црква мора и треба да буде уз народ, а ми, као град, треба да сарађујемо са црквом и свим верским заједницама. С обзиром на то да је највећи број наших житеља православне вероисповести, тиме је наша обавеза још већа. Надам се да је ово само први у низу сусрета представника верске и секуларне власти, да ћемо у будућности сарађивати на свим циљевима за добробит свих грађана града Краљева и свих верника Српске православне цркве“, рекао је градоначелник захваливши владици жичком што је нашао довољно времена да уприличе први сусрет и размене мишљења.
Његово преосвештенство епископ жички Јустин такође сматра да је сарадња локалне самоуправе и цркве значајна.
            „Драго ми је што ми је нови градоначелник града Краљева, слуга Божји Предраг, пружио прилику и радост да могу да га угостим у седишту жичких епископа и да му од Бога Господа, дародавца свих добара, пожелим да овај мандат који му је поверен употреби на добробит свих житеља и свих грађана града Краљева, на његово лично утемељење, његов лични и породични напредак, и да заједничким снагама, а молитвама и заступничким покровитељством Светога Саве, Светога Симеона, и свих угодника рода нашега које молимо да нам помогну, да све што радимо, чинимо у славу Божју, а на добробит онима који су нама поверени“, поручио је епископ жички Јустин.

          

Print Friendly, PDF & Email