Радове на реконструкцији Главашеве улице са изградњом фекалне канализације, као и делу Поцерске улице, обишао је градоначелник Краљева др Предраг Терзић са директорима Јавног предузећа за уређивање грађевинског земљишта Kраљево, ЈКП „Путеви“, ЈЕП „Топлана“, ЈКП „Водовод“ и Огранка Електродистрибуција Краљево.

У Главашевој, од Карађорђеве до Улице Танаска Рајића, и делу Поцерске улице, у току је комплетна реконструкција коловоза и тротоара, изводе се радови на топловоду, на канализационој и водоводној мрежи, као и инсталацијама ЕПС-а. По завршетку свих радова биће изграђени потпуно нова коловозна конструкција и тротоари на обе улице.

Како је истакао градоначелник Краљева приликом обиласка радова, важно је да сва јавна предузећа, и градска и републичка, сарађују како би проблеми грађана били решавани.

„Град је планирао изградњу нове коловозне конструкције и тротоара, али, када смо започели радове, приметили смо да је неопходно извести и радове на топловодној мрежи, на канализационој и водоводној мрежи, да је потребно реконструисати електроинсталације. Стога смо укључили сва предузећа како не бисмо дошли у ситуацију да завршимо реконструкцију улице и да је асфалтирамо, а да онда за неколико месеци поново сечемо асфалт, радимо замену различитих инсталација, као што се некада дешавало. Сада сва предузећа заједно раде како бисмо успешном комуникацијом решили проблеме грађана одједном и како се не бисмо поново враћали у ту улицу за неколико месеци“, објаснио је др Предраг Терзић.

„Не можемо дати тачну процену када ће радови бити завршени зато што у одређеним ситуацијама морате стати са радовима због временских прилика и због координације рада јавних предузећа – једно подузеће започиње радове и у том тренутку друго предузеће не може да обавља радове на асфалтирању ни радове на тротоару. Током децембра нас очекују и ниже температуре, Асфалтна база неће радити све време, али очекујем да ће грађани на крају бити задовољни, што је најважније“, поручио је градоначелник Терзић.

Директорка Јавног предузећа за уређивање грађевинског земљишта Краљево Марица Мијајловић је истакла да су, у појединачним састанцима и договорима, изашли у сусрет јавним предузећима како се не би десило да у наредним годинама дође до раскопавања тек завршене улице будући да, према градској одлуци, следећих пет година не би смело да буде нових радова.

„Када имамо пуно инсталација, када свако има своју технологију рада, сви морају да буду синхронизовани, састанци морају да буду чести и да се проблеми у ходу решавају. Грађане молим за стрпљење јер то је тако када се изводе радови. Али, када се заврше, то ће бити на задовољство свих, првенствено грађана“, поручила је директорка нагласивши да ће средства која је определио град за те намене, 28.000.000 динара, бити сасвим довољна, а локална и републичка предузећа ће из сопствених средстава финансирати своје радове. Према њеним речима, уколико радови не буду завршени у овој години, биће омогућено грађанима да функционишу.

И градоначелник и директорка су замолили грађане за разумевање  и стрпљење.

„Молим све грађане за стрпљење јер оваквих реконструкција није било годинама и зато је важно да сада урадимо све оно што је неопходно како се поново не бисмо враћали и у Главашеву и у Поцерску улицу. Овде су годинама мештани имали проблеме приликом обилних падавина, када је долазило до спајања канализационе мреже, фекалне канализације са атмосферском. Када сви радови буду завршени, тих проблема више неће бити“, рекао је др Предраг Терзић.

Према речиме једне старије становнице Главашеве улице, радници на терену врло пожртвовано и предано раде, готово непртекидно, али наилазе и на проблеме, што им успорава и отежава посао. Она је изразила наду да, након завршених радова, подруми становника овог дела нашег града више неће бити пуни воде после сваке мало јаче кише.

Print Friendly, PDF & Email