Министар унутрашњих послова  Ивица Дачић и директор полиције Милорад Вељовић отворили су данас поподне обновљену зграду Полицијске управе у Краљеву у чију је реконструкцију уложено 33 милиона динара.
„Зграда Полицијске управе делимично је реконструисана, па је сада много функционалнија и са више садржаја који су значајни за рад ове службе, посебно по питању видео-надзора", рекао је Дачић.
То, како је објаснио, значи да  у сваком тренутку може да се зна где се налазе возила Полицијске управе и припадници појединачно док се налазе на задатку.Заједно са градом биће направљен систем видео-надзора у целом Краљеву што ће бити значајно за одржавање јавног реда и мира и за потребе рада криминалистичке полиције.
Министар Дачић је подсетио да је највећи део припадника Министарства унутрашњих послова (МУП) издвојио по једну дневницу за обнову Краљева и да је са прикупљени 54 милиона динара МУП можда појединачно био један од највећих донатора обнове овог града после земљотреса.
Градоначелник Краљева Љубиша Симовић уручио је мнистру полиције кључеве једног возила и два мотоцикла које је град донирао Полицијској управи у Краљеву.
Пре отварања реновиране зграде Полицијске управе у Краљеву министар Дачић је са сарадницима посетио Ивицу Сташића чији су родитељи Наталија и Ивица погинули у Грдици 3. новембра 2010. године.
Они су били једине жртве краљевачког земљотреса, а Ивица Сташић добио је нову кућу из програма којим је, средствима Владе Србије, у Краљеву подигнуто 500 нових монтажних кућа
Министар Дачић оценио је да управо пример Краљева показује колико је важно да се развија Сектор за ванредне ситуације, како грађани не би тек у кризним догађајима постајали свесни важности постојања такве службе која ће нам, како је рекао, нажалост бити потребна и у наредном периоду зато што климатске промене узрокују различите врсте ванредних ситуација.

 
 
 
 

Конференција за новинаре                                                                                        13. Март 2012.


На данашњој конференцији за новинаре градоначелник Краљева Љубиша Симовић је упознао новинаре са почетком акције на сузбијању нелегалног такси превоза на територији града Краљева.
„ Од данас се креће у појачану акцију на улицама и путевима на територији града Краљева у којој ће координирано сарађивати МУП и инспекторат града Краљева. Акција ће трајати све док се не сузбије илегалан такси превоз".
Савет за координацију послова безбедности саобраћаја на путевима донео је закључак на основу ког се предлаже одузимање возила лицима која врше нелегални такси превоз. Примењиваће се одредбе Закона о превозу у друмском саобраћају (Закон) којим се између осталог утврђује:

•a.     „Новчаном казном од 150.000 до 500.000 динара казниће се за прекршај предузетник ако обавља ауто-такси превоз, а није му претежна делатност ауто-такси превоз или није регистрован у Регистру привредних субјеката за обављање ауто-такси делатности или нема одобрење надлежног органа локалне самоуправе за обављање ауто такси превоза".
За наведени прекршај обавезно се изриче и заштитна мера одузимања предмета – возила које је употребљено за извршење прекршаја.
Члан 52. став 1. тачка 5.

•b.     „Новчаном казном од 80.000 до 150.000 или казном затвора до 30 казниће се физичко лице ако обавља ауто-такси превоз, а није регистрован у Регистру првредних субјеката за обављање ауто-такси делатности или нема одобрење надлежног органа локалне самоуправе за обављање ауто такси превоза".
За наведени прекршај обавезно се изриче и заштитна мера одузимања предмета – возила које је употребљено за извршење прекршаја.
Члан 53. став 1. тачка 6.
 

  

Print Friendly, PDF & Email