Kомплетно реконструисано дечје игралиште на левој обали Ибра, у непосредној близини градског базена, на којем су подлога и справе које су уништене замењене потпуно новим, обишао је градоначелник Краљева др Предраг Терзић. Он је разговарао са краљевачким малишанима, који су се највише обрадовали новим справама за игру.

„Уместо да служе за играње деце, наша игралишта неретко постају мета вандала и, поготово у ноћним сатима, бивају уништена. Није ми јасно зашто уништавају клацкалице, љуљашке и зашто свој бес искаљују на месту где би деца требало да се играју“, изјавио је Терзић.

Данас, након комплетне реконструкције игралишта под обалом, осмеси малишана који похађају Предшколску установу „Олга Јовичић Рита“, док су испробавали нове клацкалице, њихалице, љуљашке и тобоган, показују колико су се обрадовали новим играчкама.

„Њихова лица показују да су и више него задовољни. Зато ћемо и у наредној години, и у годинама које следе, наставити да улажемо средства у реконструкцију постојећих, али и изградњу потпуно нових игралишта у вртићима у центру града, приградским насељима, али и у сеоским подручјима“, нагласио је градоначелник.

Како је истакао, град Краљево је издвојио значајна финансијска средства за изградњу два потпуно нова игралишта за децу. Ове године биће завршена и реконструкција игралишта у парку у коме се налази вртић „Полетарац“, па ће деца која похађају овај вртић, али и други мали Краљевчани, моћи да, већ током ове године, уживају у потпуно новим справама за игру.

Реконструкција дечјих игралишта под обалом и у парку код Духовног центра „Владика Николај Велимировић“ подразумева замену играчака и подлоге, за које је извођач радова прибавио сертификат да су дечја игралишта израђена по стандарду СРПС ЕН 1176. и СРПС ЕН 1177.

Игралишта се опремају по једном мултифункционалном играоницом, љуљашком, клацкалицом, њихалицама, пањићима и у склопу оба игралишта је предвиђена уградња по једне играчке за децу са инвалидитетом. Такође, у складу са правилником о безбедности, уз свако игралиште биће уграђене и инфо табле са упутством за коришћење.

Print Friendly, PDF & Email