У Краљеву су данас  почеле 19. спортске игре савеза параплегичара и квадриплегичара Србије, на којима своја удружења представља око 200 такмичара. Око две стотине чланова удружења параплегичара и квадриплегичара Србије, такмиче се у пет дисциплина.
Славољуб Живић из Краљева, један од 35 оболелих у овом граду, каже да се такмичења у пикаду, шаху, стоном тенису, атлетици и бацачким дисциплинама – организују и на локалном нивоу. На тај начин се учесници Републичких спортских игара савеза параплегичара и квадриплегичара најбоље припремају за такмичење.
Михаило  Пајевић, потпредседник Организације особа са инвалидитетом Србије, сматра да  је добро што је на играма присутно око 200 људи који користе колица. То је готово седмина укупног броја чланова Савеза параплегичара и квадриплегичара.
Градоначелник Краљева Љубиша Симовић, који је отворио игре, рекао је да је за Краљево право задовољство што је домаћин ових игара и истакао да су ове игре за учеснике, осим спорта и  надметања, прилика да се активно укључе у друштвени живот.
Неколико најбољих учесника националних игара постали су врхунски спортисти који су наставили да тренирају и сада успешно представљају  Србију на параолимпијским играма. Један од њих је и Драженко Митровић из Београда.
До сада је освојио 12 медаља, а с обзиром на то да има све услове за предстојеће такмичење у Лондону, Митровић очекује нове рекорде.
Републичке спортске игре савеза параплегичара и квадриплегичара у Краљеву завршавају се у петак, проглашењем најбољих такмичара.
Уз град Краљево, који је домаћин ових игара, орагнизацију је помогло и Министарство за државну управу и локалну самоуправу.
 
 
 

Print Friendly, PDF & Email