У години када обележава свој јубилеј – 30 година од оснивања, Roma Company je донирала грађевински материјал из свог продајног асортимана – за уређивање и адапатацију просторија Школе за основно и средње образовање „Иво Лола Рибар“ у нашем граду, као и клима-уређаје за комплетну климатизацију просторија како би се деци и особљу омогућио пријатинији боравак у школи.

„Roma Company је ове године, донацијом нашој школи, дала светао пример инклузивне освешћености и бриге за најугроженије и најосетљивије чланове наше заједнице – децу са сметњама у развоју. Захваљујући овој донацији, унапређени су услови у којима деца проводе време посвећено васпитно-образовном процесу. У име свих запослених и у своје име, захваљујем Roma Company и желим много успеха у будућем раду“, изјавила је Биљана Мандић Димитријевић, директорка ШОСО „Иво Лола Рибар“, коју похађа 98 ученика.

Захваљујући Roma Company и донацији грађевинског материјала, комплетно су окречене и освежене просторије у којима деца и запослени проводе значајан део свог времена. Уз несебичну подршку и помоћ ученика старијих разреда и особља школе, уређено је и школско двориште како би боравак напољу свима био пријатнији и угоднији.

„У години када Roma Company обележава јубилеј – 30 година рада, желели смо да пружимо помоћ свим локалним заједницама у којим послујемо. Тиме смо се и водили када смо одлучили да донацију усмеримо ка ШОСО „Иво Лола Рибар“. Издојено је 600.000 динара за набавку клима-уређаја и материјала за уређење и адаптацију просторија и дворишта школе. У оквиру низа активација које спроводимо поводом јубилеја, на одређеној деоници у Kраљеву засадили смо симболичних 30 стабала као поруку чврсте и снажне везе са локалном заједницом у којој послујемо дуги низ година“, изјавио је Јовица Воштинић, руководилац Дистрибутивног центра Roma Company у Kраљеву.

Print Friendly, PDF & Email