Градоначелник Краљева Љубиша Симовић је данас на састанку са бившим радницима Магнохрома, који су од јуче у сали Скупштине града Краљева и који протествују због нереализације извршне судске пресуде за неисплаћене зараде, обећао да ће све учинити како би им заказао састанак са представницима  Владе Републике Србије.
Након састанка са радницима Градоначелник је од стране министра економије Небојше Ћирића обавештен да је за понедељак у 11.30 часова заказан састанак делегације радника са директором Агенције за приватизацију.
 
 

Краљевачки дневни центар                                                                                                   23.02.2012.

У оквиру пројекта Унапређење животних услова, права и запошљавања избеглих и расељених лица у Србији који финансира Европска унија, спроводи ЕПТИСА у сарадњи са Царе Интернатионал, а уз подршку Министарства рада и социјалне политике, 25 локалних самоуправа је добило бесповратну помоћ од 2,6 милиона евра за 28 пројеката. Град Краљево је из ових средстава добио 125.585,36 евра за имплементацију пројекта Краљевачки дневни центар. Период имплементације овог пројекта је 12 месеци почев од 6. фебруара 2012. год.
Општи циљ овог пројекта је допринос решавању проблема избеглица и интерно расељених лица кроз успостављање система пружања ефикасне и квалитетне неге за стара лица у складу са модерним принципима социјалног збрињавања старих лица и других угрожених група грађана на територији града Краљева. У оквиру овог пројекта планирано је отварање ефикасног и функционалног центра за додатну негу старих лица и других угрожених категорија којима је потребна повремена нега, са посебним акцентом на избеглице и интерно расељена лица која живе на територији града Краљева. Дневни центар ће се налазити у објекту бившег колективног центра на Берановцу, у такозваној Норвешкој кући, који се очекује да почне са радом и пружањем услуга почетком маја 2012. год.
У циљу побољшања институционалног оквира за ефикасну реализацију социјалне политике града Краљева у области заштите старих лица и других угрожених група, интеграције избеглица и интерно расељених лица и повећања социјалне инклузије у локално окружење, интерно расељена лица која користе социјалну помоћ ће добити посао на пројекту на нивоу од најмање 20% од укупног проја свих ангажованих на пројекту.
Град Краљево реализује пројекат Краљевачки дневни центар у сарадњи са Центром за социјални рад Краљево, Геронтолошким центром Матарушка бања и Удружењем грађана ПРОДОР. 

Print Friendly, PDF & Email