На данашњем састанку у вези са организацијом велике тениске утакмице Дејвис купа Србија-Хрватска, начелник Рашког управног округа Небојша Симовић и градоначелник града Краљева Томислав Илић разговарали су са начелницима и представницима служби безбедности, начелницима инспекција, представницима тимова задуженим за културни програм и другима који су непосредно у организацији Дејвис купа, како на одржавању у хали, тако и за све пропратне манифестације.

„Као добри домаћини, Краљево ћемо представити у најбољем светлу. Апелујемо на грађане да схвате да је ово догађај свих нас. Треба да, као добри домаћини, покушамо да урадимо све што можемо како бисмо се представили као озбиљан град који уме, може и хоће да привуче госте, да организује манифестације, да се бави овако озбиљним стварима као што је организација утакмице Дејвис купа, као што код својих кућа дочекујемо госте, са осмехом и жељом да се осећају сви лепо – и репрезентација Србије, и гости из Хрватске, из Србије, и гости из целог региона. Очекујемо представнике јавног, политичког, културног, спортског живота. Радимо на томе да им Краљево остане у лепом сећању и да поново дођу. Надам се да ћемо моћи да покажемо шта Краљево и Рашки округ имају од туристичког, спортског потенцијала, верског, здравственог туризма.

Овај спортски догађај представља један нови корак у презентацији и отварању Краљева – као привредне дестинације, као дестинације за одржавање утакмица, развој верског туризма… Боримо се, и моји сарадници и ја, да Краљево добије место у Србији, да се за њега чује и ван Србије, да изађе из анонимности.

Потрудићемо се да за оне гледаоце који не буду у хали обезбедимо и видео бим. Концерт на Тргу посвећен је свим грађанима Краљева. Планирано је и донаторско вече за куповину магнетне резонанце, чија цена је око 700.000 евра. А имамо обећање да ћемо добити магнетну резонанцу и без донаторске вечере“, рекао је начелник РУО Небојша Симовић.

Како је истакао градоначелник града Краљева Томислав Илић, Краљево, као локална самоуправа, потпуно је спремно за одржавање Дејвис куп меча.

„Наша јавна комунална предузећа су одрадила све потребно. Надам се да ће град Краљево бити добар домаћин. Ми ћемо се потрудити да у свет оде лепа слика о Краљеву“, рекао је градоначелник Илић.

 

 

      

Print Friendly, PDF & Email