Прва (ванредна) седница Градског већа града Краљева у новом сазиву, којим је председавао градоначелник Томислав Илић, одржана је данас. Већници су једногласно усвојили шест тачака, колико их је и било на дневном реду данашњег заседања.

Градско веће је донело Закључак којим се усваја Извештај Одељења за послове одбране и ванредне ситуације и инжењерско-геолошке и сеизмичке послове од 24.06.2014. године за исплату једнократне новчане помоћи. Донето је Решење о одобравању средстава за исплату једнократне новчане помоћи услед елементарне непогоде проузроковане обилним падавинама на територији града Краљева, и то по 120.000,00 динара за 52 лица која су до сада поднела захтеве са комплетном документацијом. Како подношење захтева и даље траје, ускоро ће бити разматрани и новопристигли захтеви. 

Већници су донели Решење о образовању Радног тела за  разматрање по жалбама, као и Закључак којим се Радно тело за разматрање по жалбама обавезује да разматра и приговоре на списак за исплату једнократне новчане помоћи услед елементарне непогоде проузроковане обилним падавинама на територији града Краљева.

Чланови Градског већа донели су Закључак којим се даје сагласност на захтев свих месних заједница на територији града Краљева о изласку Комисије за процену штете од елементарних непогода – града, суше, олујних ветрова, снежних мећава и поледица, а тиче се града који је претходног дана погодио део територије града. Такође, донели су закључак којим се даје сагласност на Правилник о изменама Правилника о унутрашњој организацији и систематизацији радних места у Градској управи града Краљева (нова задужења помоћника градоначелника су послови везани за пољопривреду и управљање пројектима и локално економски развој).
   
 
 

Градоначелник Краљева обишао градилишта                                    25.јун 2014.год.

Градоначелник града Краљева Томислав Илић, са сарадницима, обишао је данас градилишта која су у надлежности града односно Дирекције за планирање и изградњу Краљево. Заједно са директорима Дирекције и ЈКП „Путеви“ Краљево – Ненадом Нерићем и Милошем Гољићем, уверио се да радови теку планираном динамиком.

Градоначелник је најпре обишао радове у Улици IV краљевачки батаљон, затим на изградњи „Главчићевог моста“, а потом и спортске хале. Одатле је отишао у обилазак радова на изградњи зграде у ромском несељу, у близини Стадионске улице, са десетак станова, што је прва фаза социјалног збрињавања ромских породица. Градоначелник је обишао и радове на изградњи сточне пијаце у Адранима. На сваком од градилишта поразговарао је и са представницима извођача радова – ЈКП „Путеви“, ГП „Николић“, „Амига“, „Винг“, „Неимар“.

„Задовољан сам извођењем радова. Надам се да ћемо све обећано завршити у предвиђеном року. Ја сам ту да све оно што је неопходно, у случају проблема, заједничким снагама отклонимо, на добробит и града и грађана Краљева“, изјавио је градоначелник Краљева Томислав Илић.

За 15-20 дана очекује се технички пријем и расподела станова у згради у ромском насељу. Главчићев мост треба да буде завршен, као што је и предвиђено, до 1. августа ове године. Прва и друга фаза изградње спортске хале – изградња објекта и уређења простора, биће завршене такође до 1. августа. Отварање хале очекује се  средином септембра због завршетка 3. фазе оптремања спортске хале реквизитима, опремом за свлачионице, лекарску собу и др.

ЈКП „Путеви“ учествује на свим градилиштима, на већини као главни извођач. Осим радова на изградњи, ради и на санацији последица поплава у гледићком крају и другим местима где има потребе.
 
 
 
 

 

Саопштење   

 

Градоначелник града Краљева Томислав Илић, заменик градоначелника Милун Јовановић и њихови сарадници састали су се данас са представницима Фондације „Драгица Николић“.
Председник Републике Србије Томислав Николић са супругом Драгицом и саветником за привреду Предрагом Микићем је 6. јуна обишао подручја која су била поплављена у Краљеву, разговарао са грађанима и упознао се са размерама штете. Данашњи састанак је резултат ове посете и најава помоћи становницима града Краљева угроженим поплавама.
Како је на састанку договорено, реализација помоћи почиње ускоро.

Print Friendly, PDF & Email