У циљу стварања подједнаких услова за развој и напредовање све деце, јуче, 12. октобра 2011. год. са почетком у 17 часова у ПУ Олга Јовичић Рита – у вртићу „Младост" у Краљеву спроведена је активност поделе прибора за рад, ранчева, патофни и остале опреме деци ромске националности и деци из социјално угрожених породица у оквиру реализације пројекта "Образовна инклузија Рома".  Подршка за остваривање овог пројекта обезбеђена је у оквиру пројекта „Пружање унапређених услуга на локалном нивоу – ДИЛС", који реализује Влада РС, Министарство просвете и науке, средствима Светске банке/Међународне банке за обнову и развој, ИБРД Зајам број 7510 YФ.
Деци су у присуству њихових родитеља опрему поделили Милун Јовановић, помоћник градоначелника за социјална питања, Добрица Пармак, координатор пројекта и представник РНВО Културно економско социјално друштво Ром, Зоран Петровић, просветни саветник и представник РНВО Руке пријатељства, директорка установе и чланови тима за реализацију пројекта. 
Пројекат је припремила и спроводи га Служба за управљање пројектима и локални економски развој града Краљева у сарадњи са партнерима на пројекту ОШ Димитрије Туцовић, ОШ Браћа Вилотијевић, ПУ Олга Јовичић-Рита и РНВО Руке пријатељства. 

Print Friendly, PDF & Email