Захвалница – за изузетан допринос реализацији пројекта изградње фискултурне сале у Жичи – уручена је градоначелнику града Краљева др Предрагу Терзићу на свечаности поводом обележавања 130 година Основне школе „Живан Маричић“ у Жичи.

Градоначелник је, захваливши на признању, истакао изузетну дугогодишњу сарадњу Града са овом школом односно Школском управом Краљево, као и Министарством омладине и спорта Републике Србије, која је резултирала пројектом од великог значаја за ученике, али и све мештане Жиче. Министарство омладине и спорта Републике Србије је, у оквиру пројекта изградње и реконструкције спортских објеката у градовима у Србији, помогло да Школа у Жичи добије фискултурну салу, у чију изградњу је уложено 50.000.000 динара.

Ученици Основне школе „Живан Маричић“ сада имају најбоље могуће услове за одржавање часова физичког васпитања и бављење школским спортом у најмодернијој фискултурној сали, која ће бити на располагању и мештанима. Поред тога, Министарство је школи донирало и спортску опрему и реквизите у циљу подстицања и ученика и наставника да се већа пажња посвети бављењу спортом.

Градоначелник др Предраг Терзић је, уз честитке поводом јубилеја Школе, поручио да ће Град Краљево и Основна школа „Живан Маричић“ наставити успешну сарадњу и у будућности и да ће Град и даље улагати у своје најмлађе и њихово образовање.

Како је истакла директорка Основне школе „Живан Маричић“ Јелена Стефановић, историја и традиција су оно што је уткано у постојање Школе и што је издваја, али и намеће и обавезу да одржи корак са новим тенденцијама и захтевима у образовању. Некада скромна сеоска школа данас је модерна и успешна образовна установа, која има чиме да се поноси. Завршетком фискултурне сале решен је проблем недостатка простора у коме се реализује настава физичког васпитања, што, уз реконструкцију школског дворишта, даје посебан печат обележавању јубилеја Школе. Директорка је, у име Школе, запослених, ученика и родитеља, захвалила градоначелнику Kраљева др Предрагу Терзићу, руководиоцу Школске управе Kраљево Бојани Маринковић и осталим појединцима – донаторима који су помогли завршетак пројекта.

Oсновна школа „Живан Маричић” у Жичи, која је некада постојала и функционисала у оквиру Манастира Жиче, на Свечаној академији поводом обележавања 130 година постојања у садашњој школској згради, гостима се представила и играно-документарним филмом, који су снимили ученици и наставници Школе у склопу великог јубилеја. На свечаности су уручене и награде и захвалнице најуспешнијим ученицима и такмичарима у овој школској години. Обележавање јубилеја прати и изложба, за коју је грађа прикупљена уз помоћ мештана Жиче, садашњих и бивших ученика и запослених.

Print Friendly, PDF & Email