На трећој (ванредној) седници Градског већа града Краљева већници су, између осталог, одлучивали о новим оснивачким актима јавних, јавних комуналних и јавних енергетских предузећа града Краљева.

Како је објаснио градоначелник Краљева др Предраг Терзић, према Закону о јавним предузећима, неопходно је да до 4. септембра буде извршено усклађивање оснивачких аката свих јавних предузећа чији су оснивачи држава Србија, Аутономна покрајина Војводина, јединице локалне самоуправе односно сви градови и општине у Србији.

„Ми смо данас, на основу предлога који су упутила јавна предузећа града Краљева Одељењу за урбанизам, грађевинарство и стамбено-комуналне делатности Градске управе града Краљева, усвојили решења која ће се наћи на седници Скупштине града крајем следеће недеље, чиме ћемо у потпуности испоштовати рок предвиђен законом“, рекао је градоначелник.  

Након разматрања предлога решења о коришћењу средстава сталне буџетске резерве на име учешћаграда Краљева у отклањању последица поплаве у Републици Македонији, градски већници су донели одлуку да град Краљево, са 750.000 динара, из сталне буџетске резерве, помогне Скопљу и Републици Македонији, који су значајно погођени од поплава.

„Када се у Краљеву догодио земљотрес, Влада Републике Македоније је, са 50.000 евра, помогла Краљеву. Наше буџетске резерве нису велике, али смо се потрудили да у оквиру својих могућности помогнемо оним људима који су се нама нашли у невољи. Ми смо град и људи који памте и који знају да помогну пријатељу у невољи“, поручио је градоначелник Краљева. 

Такође, донет је Правилник за доделу подстицајних средстава за развој сеоског туризма на територији града Краљева, који ће регулисати начин расподеле средстава за сеоски туризам.

Према речима градоначелника, у њему су јасно дефинисани критеријуми за расподелу средстава.

„Након овога, биће оформљена комисија, расписан конкурс, тако да очекујем да ускоро имамо сеоска домаћинства која ће бити задовољна помоћи града Краљева зарад повећања њихових туристичких капацитета“, изјавио је градоначелник. 

На овој седници је донето решење о отуђења три стана који су јавна својина града, а у сврху ослобађања простора за изградњу саобраћајнице ка Општој болници.

Градоначелник је образложио значај доношења оваквог решења:

„На тај начин пут до Опште болнице би био отворен и грађани би, као пацијенти или као посетиоци пацијената, могли на лакши и бржи начин да дођу до Болнице, а на тај начин здравствена заштита свим грађанима би била знатно ефикаснија, јер, некада је и пар минута много“.
           
Како је истакао градоначелник   , разматран је и велики број жалби и захтева грађана, чак 39, будући да је у претходном периоду дошло до нагомилавања великог броја жалби грађана, којих, по завршетку ове седнице, има још 110.

          „Трудићемо се да и на следећим седницама Градског већа наставимо разматрање жалби како бисмо у потпуности могли да грађанима дамо одговоре на оне жалбе које су они нама упутили, а ми као Грдадско веће да имамо времена да се бавимо текућим питањима која су од значаја за град“, рекао је градоначелник Краљева др Предраг Терзић.  

Донета је и Одлука о суфинансирању пројеката удружења на јавни позив града Краљева од 25.07.2016.године, а донето је и решење о измени Решења којим се утврђују појединачна ресорна задужења Градског већа.  

Акти донети на трећој седници Градског већа града Краљева

 

 

 

        

 

Градоначелник гост на ТВ Галаксија 32    

 

 

Градоначелник Краљева др Предраг Терзић је гостовао у емисији „Интервју“ на чачанској ТВ Галаксија 32.

Том приликом, градоначелник је говорио о сарадњи градских управа Краљева и Чачка, не само када је у питању реконструкција магистралног пута Мрчајевци-Краљево, већ и у другим сферама.

У емисији је било речи о активностима које су предузете од момента преузимања одговорности првог човека града, као и о мерама које ће бити предузете у свим привредним сферама које су од значаја за Краљево.

Градоначелник је нагласио да ће се посебно посветити активностима које су везане за младе и најавио да ће, поред Канцеларије за младе, град добити и свој Омладински клуб.

Рекао је да ће се више финансијских средстава издвајати за образовање и најавио да ће ускоро почети градња високошколских установа.

Терзић је истакао и да ће се више пажње посветити систему противградне заштите, као и развоју сеоског тирузма.

Када су у питању стратешки циљеви, градоначелник Краљева је рекао да ће бити предузете све неопходне мере које су у надлежности градске власти како би се повећао стандард грађана и нагласио да је време највећи савезник за остварење свих планова

         

 

Print Friendly, PDF & Email