Од 28 тачака данашње седнице Градског већа, само једна није се односила на предлоге за измене и допуне дневног реда и амандмане пред сутрашњу седницу градске скупштине.
            „Прихваћено је укупно пет предлога, остали су одбијени", рекао је у изјави медијима после завршене седнице Градског већа градоначелник Краљева Драган Јовановић.
Према његовим речима, критеријум за прихватање или одбијање није био то да ли су предлози долазили од стране власти или опозиције, већ сама суштина амандмана.
„Чули сте из образложења стручних служби да већина тих амандмана није правно могућа, да не нуде конкретна решења или да би њихово усвајање било преурањено", каже градоначелник.
Он је оценио да је било и правно могућих амандмана који су, према његовом мишљењу заслужили да прођу, попут предлога одборничке групе Демократске странке да се у дневни ред сутрашње седнице уврсти тачка „Одлука о измени и допуни Одлуке о радном времену у угоститељским, трговинским и занатским објектима".- Предлог је, ипак, одбијен, зато што смо ми као локална самоуправа већ ушли у ту процедуру, па ће се таква одлука наћи на Градском већу и биће тема на некој од наредних седница скупштине града, тако да би усвајање оваквог предлога било преурањено – рекао је први човек града.
            Чланови Градског већа данас су усвојили предлог да се у дневни ред сутрашње седнице градске скупштине уврсти тачка са предлогом решења о давању сагласности на измену Програма пословања јавно комуналоног предузећа „Чистоћа". Овакав предлог за допуну дневног реда потекао је од одборничке групе „СПС-ПУПС-ЈС".

            „Ребалансом буџета, као субвенција овом јавном предузећу, предвиђено је пет милиона динара, па је таква одлука морала да  прође кроз Градско веће", појаснио је градоначелник Драган Јовановић.

            Градски већници данас су прихватили и амандмане које су на предлог Програма за уређивање грађевинског земљишта за 2013. годину поднели одборници Милан Милошевић и Ненад Вуксановић.

            „Морали смо да пребацимо 20 милиона динара за завршетак Сточне пијаце у Адранима, а наћи ћемо друге начине да, за завршетак спортске хале у Рибници, обезбедимо тај износ средстава", објаснио је градоначелник Краљева.

            Према његовим речима, све што је по динамици обезбеђивања средстава и извођења радова могуће реализовати у овој календарској години, предвиђено је ребалансом, а све друго биће планирано буџетом за наредну годину.

            Градоначелник Драган Јовановић је, пред сутрашњу седницу градске скупштине, рекао да имајући у виду велики број тачака дневног реда очекује дугу расправу, али је изразио наду да ће она бити конструктивна и да ће се сви присутни одборници, како је рекао, „понашати као Краљевчани". То, прецизирао је, подразумева јединство бар око кључних тачака дневног реда, попут ребаланса буџета и одлуке о почетку пројекта урбане регенерације у Доситејевој улици и максималну подршку свих којима је Краљево у срцу за доношење важних одлука.

 Print Friendly, PDF & Email