Поводом аката донетих на тринаестој (ванредној) седници Градског већа града Краљева, на којој су већници разматрали две тачке, заменица градоначелника града Краљева Марица Мијајловић је истакла да је град Краљево, у складу са законским роковима, односно Законом о запосленима у аутономним покрајинама и јединицама локалне самоуправе, приступио усвајању потребних докумената. ˃˃˃˃ опширније

 

Акти донети на 13.седници  Градског већа града Краљева

   

 

Петиција за Дан сећања на жене жртве насиља                         30.11.2016.

 

 

Савет за родну равноправност града Краљева, са Удружењем „Феномена“ из Краљева, у оквиру „16 дана борбе против насиља над женама“ односно „16 дана активизма“, организовао је прикупљање потписа за петицију да се 18. мај прогласи Даном сећања на жене жртве насиља. Овај датум је изабран јер је 2015. године, у року од 72 сата, 16, 17. и 18. маја, у породичном насиљу убијено седам жена. ˃˃˃˃ опширније

 

 

 

Краљево међу најбољима у примени Закона о озакоњењу                   30.11.2016.

 

 

Заменица градоначелника града Краљева Марица Мијајловић присуствовала је конференцији за медије коју је потпредседница Владе Републике Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре проф. др Зорана Михајловић одржала поводом годишњице доношења Закона о озакоњењу објеката – ГОДИНУ ДАНА ОЗАКОЊЕЊА!

            Конференција је била прилика да Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, које врши надзор над применом Закона, анализирајући досадашњи рад органа надлежних за озакоњење, представи резултате остварене у протеклој години.

Град Краљево је, уз Београд, Нови Сад, Зрењанин и Неготин, град који је донео највише решења о озакоњењу.     

Конференцији за медије су присуствовали и представници ових градова, као и начелници округа и представници градова који су имали најбоље резултате у попису нелегалних објеката – Крагујевца, Чачка, Лапова, Сврљига и Богатића.

˃˃˃˃ опширније

           

 

 

Print Friendly, PDF & Email