Шумарска школа Краљево имала је част да буде домаћин 24. републичког такмичења на ком су учествовали ђаци из једанаест школа са територије Србије, али и ученици шест школа из земаља из окружења.
На летњој сцени у дворишту Шумарске школе, почетак републичког такмичења школа подручја рада шумарство и обрада дрвета најављен је пригодном програмом који су приредили школски хор и рецитаторско-драмска секција, као и певачи и играчи Културно-уметничког друштва „Абрашевић“.

Заменик градоначелника града Краљева Вукман Ракочевић поздравио је бројне ђаке, пожелевши им добродошлицу у наш град и успех на такмичењу.
У име Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, руководилац Школске управе Краљево Бојана Маринковић обратила се учесницима такмичења и пожелела им добре резултате и лепо дружење.
Директор Шумарске школе Краљево Зоран Николић пожелео је добродошлицу учесницима из Суботице, Новог Сада, Апатина, Сремске Митровице, Београда, Крушевца, Сурдулице, Ивањице, Ужица и Крагујевца, као и гостима који долазе из Северне Македонија (Кавадарци), Албаније (Скадра), Мађарске (Асторналон), Чешке (Кривоклат), Бугарске (Тетевен и Велинград).
Према његовим речима, њихово учешће овом такмичењу даје међународни карактер и представља изузетну прилику за размену искустава и остваривање пријатељстава.
Републичко такмичење, које је комбинација теоријског и практичног дела стручних дисциплина, трајало је три дана.

Print Friendly, PDF & Email